Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

fredag 22 februari 2013

Vihdoin se on täällä taas!

Viikon paras päivä siis :) Kävin hakemassa Zebbelle tuon Equitop Myoplast-purkin Agrista. Järkyttävän kallis purkki mutta muistan että tämä tepsi Zebbeen oikeen hyvin kun se oli nuori ja lihasköyhä joten toivotaan että toimii nyt yhtä hyvin :) Kokeilen Hiltonille myös antaa yhden purkin viime kesänä mutta sen kanssa en huomannut mitään eroa,joten on varmaan hevoskohtaista miten toimii. Zebbe nyt on kaikkeen yliherkkä ;P
Aloitin tänään Zebben kanssa ja pidin ensin varmaan 15 minuttia sitä Hot-Horse tyynyä minkä tilasin Ruotsista. Zebbe oli sitten heti alusta jo varsin hyvä! Meni itsestään oikeen pyöreen ja rentoon muotoon vaikken mitenkään "yrittänyt" sitä sinne saada kun meen aina vähän puolilöysillä ohjilla aluksi. Mutta otin sitten vähän enemmän tuntumaa kun se kerran oli niin rentona itsestään. Tehtiin tänään vaan perusjuttuja eli ympyrällä, suoraan eteen,siirtymisiä ja väistöjä. Oikeassa laukassa ratsastin avoa pitkin uraa kun se haluaa vähän heittää takaosaa aina oikealle. Vasemmassa kierroksessa saa sitten ajatella takosaa aina vähän sisälle, näin se myös heti loksahtaa vasen lapa paikalleen ja sen kautta vasen asetus rentoutuu. Jos yrittää ottaa ohjasta asettaa vasemmalle niin se vaan kovettuu, eli tämä oli tosi hyvä oivallus tänään :)

Hiltonin kanssa tehtiin oikeen rento 20 minuutin hölkkä kun poika on niin hienosti tehnyt töitä pari viimeistä päivää :)

Pian perjantain-viettoon, meillä tosiaan aina kokataan vähän ekstrahyvää ruokaa ja syödään jotain hyvää jälkkäriä. Tänään on oikeen karkkia tarjolla kun poikaystäväni kävi Saksassa alkuviikosta niin toi sieltä mun lempisuklaita kotiin ;) mutta välillä pitää myös herkutella, tein aamulla tosi kovan jalkatreenin joten nyt tuntuu että olen ansainnut syödä jotain muuta kuiin salaattia ja kanaa ;) Hyvää alkanutta vloppua kaikille!
Miten niin Zebbe on mustasukkainen ja Hilton niin tyytyväinen :D

2 kommentarer

 1. Heippa, oletko muuten kokeillut jtn muuta aminohappo valmistetta kuin equitop myoplast? Ilmeisesti monien aminohappojen valmistus "syntettisesti" on aika kallista siitä johtuen niissä on aika kallis hinta. Katselin juuri että esim oluthiiva voisi toimia hieman samoin, oletko ikinä syöttäny hepoillesi?
  Myös audevardilla on aminohappo valmiste jossa pitoisuudet ilmoitettu, hintaa en tiedä onko joku kokeillut? St. Hippolytin Super Conditionia kokeilen ja vaikutti ihan hyvältä rehulta..
  Onko myoplast purkissa muuten aminohapot eritelty pitoisuuksineen, se on käsittämtöntä millasta kuraa monet eläinlääkärienkin "suosittelemat" tuotteett voivat sisältää.. jopa 98% pelkkää sokeria yms.. kiva ostaa 200e purkki sokeria.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moi! En oikeastaan ole kokeillut ja päädyin automaattisesti Myoplastiin kun tiedän että se on toiminut Zebbelle tosi hyvin ennenkin :) enkä ole kokeillut oluthiivaa hevosilleni :) täältä löytää Myoplastista lisää tietoa: http://vetinfo.fi/d133/equitop-myoplast

   Radera