Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 19 november 2013

Vähän jotain kuvia :)

Kyllä se on niin tärkeää että osaa lukea hevosensa oikeen! Hilton oli tänään kuin uusi hevonen kun sai viikonlopun vähän vapaampaa hölkkää liinassa! Oli tosi "fresh" ja paljon pirteämpi ja iloisempi kuin viime viikolla. Eli olin oikeassa, se oli vaan ollut niin kipeä lihaksistaan todella rankan treenin jälkeen. Tänään Cia auttoi vähän raipan kanssa maastakäsin alkuverkan jälkeen, kokosin ravissa ja sitten myös laukassa. Oli tosi reipas ja jaksoi hyvin! Sen jälkeen jatkoin sitten "yksin" ja Hilton tuntui oikeen kivalta, oli nopea avuille ja tuntui vahvalta takosaltaan. Se on kyllä vahvistunut huomattavasti tässä lyhyeessä ajassa, tuo piruettilaukka on todella hyvää työtä sille nyt! Ravikin on automaattisesti vahvistunut tästä. Ravisulut oli tänään oikeen hyvät, vasemmallekin sujui tosi hienosti! Ei kaatunut enää vasemman lavan yli niinkuin teki viime viikolla Fiksu hevonen, riitti kun korjasin tätä asiaa kerran viime viikolla ja se muisti sen vieläkin ja teki asian oikeen :)

Pahoittelen että kuvien laatu ei ole parasta, maneesi on pimeä ja tuo mun objektiivi on vieläkin rikki (pitäis ehkä rehata itseni jonnekin kameraliikkeeseen että saisin sen huoltoon..) mutta jotain kuvia kuitenkin :) :



















Hilton tosiaan kokoaa itseään aikas hyvin, tässä näkee kuinka lähekkäin etu- ja takajalat onkin :) 





Zebbelle ei kyllä tee oikeen hyvää tuo että ei ratsasta moneen päivään, mutta toisaalta luulen että sen pääkopalle teki hyvää että se sai pari päivää liinassa riehua ja pomppia ;) Sillä on vähän liian paljon meno päällä kun ei ole ratsastanut pariin päivään eikä ole tietenkään yhtä pehmeä ja letkeä. Oli silti tosi kiva kun Cia huomas hyvin eron siinä jo että se on paljon rennompi ja kivemman näköinen nyt kun mitä se oli vaan kuukausi sitten! Vaikka se ei tänään ollut parhaimmillaan niin on tosi kiva että siinä huomaa ison eron jo! Mulla oli tänään ekaa kertaa käytössä MediMagnetin niskapehmuste suitsissa ja luulen että Zebbe tykkäs siitä :) mullahan on itsellänikin käytössä niitten tuotteita ja ne lämmittää tosi ihanasti ja rentouttaa. Näitten kanssa pitää vaan olla tarkka että ei käytä liian pitkiä jaksoja alkuun. Kirjoitan sitten lähemmin näistä kokemuksia kun olen vähän pidempään ehtinyt käyttää :)

Tehtiin taas vähän ykkösiä ja kolme peräkkäin sain sujumaan. Se innostuu vähän liikaa ja rupeaa vaan pomppimaan ylös ja unohtaa sitten vaihtaa :P mutta kiva että näitä voi jo vähän tehdä kun saan sen kuitenkin nopeasti taas rennoksi. Sama juttu ravissa, yritin välillä vähän koota pari askelta, siinä se vielä jännittyy liikaa mutta saan sen nyt melkeen heti takaisin rennoksi kun ennen se oli vähän menetetty jos se kerran lähti jännityneeksi.

Nyt ajattelin että meen heti huomenna taas maneesille kun Zebbelle olis hyvä mennä pari päivää putkeen, sit pitää katsoa miten on loppuviikko aikaa kun mulla on tosi paljon kouluhommia nyt myös mitkä haluan saada tehtyä tällä viikolla. Huomenna Zebbe saa taas osteopaatin hoitoa joten on ehkä torstaina kuitenkin pakko käydä ratsastamassa, se on yleensä niin mahtava näitten hoitojen jälkeen :P













Zebbe on ehkä maailman söpöin heppa, näyttää ja käyttäytyy just kuin pieni poniori < 3





23 kommentarer

  1. Hilton on jotenkin tosi kuivan näköinen. Näyttää et olis tiputtanu lihaksia?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ei oo :) se on just sopiva, mutta Zebbe on liian lihava :)

      Radera
    2. Mä luulen, että tuo vaikutelma johtuu kuvien pimeydestä. Hevonen on musta + heilahdukset ja varjot näkyvät mustalla = vähän muodoton vaikutelma.

      Mutta mun makuun Hilton on juuri hyvän kokoinen ja Zebbestä ottaisin inasen pois, mutta ei sekään mikään läski ole, ei! 8)

      Radera
    3. se voi olla että johtuu siitä, kyllä se on vähintään yhtä muhkea kuin ennenkin ;) Zebbeltä olenkin vähän vähentänyt rehuja ettei se paisuis liikaa, sil on vähän tapana talvella saada liikaa läskiä :P ja varsinkin nyt kun ei joka päivä pääse kunnolla treenaamaan :)

      Radera
  2. Sulla on kyllä mahtavan upeita hevosia! Hienoa miten paljon kiinnität huomiota hevosten rentouteen ja siihen, että jos hevonen tuntuu väsyneeltä, niin saa hetken levähtää.. Sulla pysyy hevoset pitkään kunnossa, niin fyysisesti, mutta myös henkisesti!! Upeaa!! :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. kiitos :) niin on kyllä tarkoituskin ja toivon että ne kestää mahdollisimman pitkään :) varsinkin Hiltonin kanssa pitää olla todella tarkka ja kuunnella sitä kun se on väsynyt ja antaa silloin lepoa, se on niin hemmetin iso niin valitettavasti sen kanssa on sen takia myös isommat riskit jalkojen kanssa kun ne joutuu kantamaan niin paljon painoa :/ mutta sen takia juuri olenkin ekstra varovainen sen kanssa :)

      Radera
  3. Molemmat on kyllä ihailtavan upeita otuksia! Ne on kyllä muuttunut vielä upeammaksi mitä oli sillon kun blogisi löysin. Hienoa työtä oot niiden kanssa kyllä tehnyt. En malta odottaa kuinka pitkälle tuutte vielä pääsemään. :)

    SvaraRadera
  4. Hei! olisin kiinnostunut tietämään miten olet saanut sponsoreita? Onko sponsorit ottanut suhun yhteyttä vai toisin päin ja miten kaikki on toiminut? Miten pääsee alkuun sponsorin hankinnassa? Minkälaisia diilejä voi tehdä näin ratsastaja - yritys välillä? :) Olisi kiva saada tästä aiheesta jopa oma postaus!!

    SvaraRadera
  5. Just katselin että onpas Zebbe lihonnu! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. hehe joo ohan se :P pitää toivoo et se nyt vähä laihtuis kun vähensin noita sen rehuja aika paljon ;)

      Radera
  6. oi että kun näyttää taas hienolta! upeita molemmat ! :)

    SvaraRadera
  7. Moi :) Juoksutatko hevosiasi koskaan irtona esim maneesissa? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Moikka! Hiltonia yritän kyllä aina välillä irtojuoksuttaa kun tekee sille niin hyvää. Zebbeä ei voi irtojuoksuttaa kun se on liian hullu ja liian kömpelö ja rikkois takuuvarmasti itsensä, se riehuu ihan tarpeeks jo liinassa ;) mutta sen kanssa sitten yritän tehdä paljon "hauskaa" selästäpäin, esim päästää sen laukkaamaan niin lujaa kuin haluaa aina välillä :) (silleen kevyeessä istunnassa ja ohjat heitettynä kaulalle :P )

      Radera
  8. Mustakin Hilton näyttää noissa kuvissa laihemmalta kuin ennen, ehkä pikkusen liiankin? No, mun silmät on tottunu kattelee omia suomipolleja.:) Vähänkö noi on upeita molemmat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. se ei oo kyllä laihtunut yhtään mutta luulen että nuo kuvat vähän vääristää kun ovat oudot nuo varjot jotenkin :) voin vaikka ottaa siitä kokovartalokuvan niin siitä näkee kuinka mega se oikeesti on :D ja kiitos :)

      Radera
  9. Sul o saatanan pitkät jalat ö.ö Ei siis millää pahal mut oikeesti! :O Minäkin tahtooo!! D:<

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha joo kiitos mä tiedän :D sen takia hiltonkaan ei näytä niin isolta mun alla :P

      Radera
  10. Mäkin oon kattonut kadehtien, että sulla on todella pitkät jalat :) Kuinka pitkät sun saappaat on?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Muistaakseni joku 54cm ulkopuolelta :)

      Radera
  11. Hilton on kyllä niin mageen näköinen! Olen seurannut blogiasi jo varmaan kohta kaksi vuotta ja on ollut ihanaa nähdä miten se on kasvanut ja kehittynyt ihan eri hevoseksi.

    SvaraRadera
  12. Hilton on niin näyttävä että oikeen pakahdun täällä :D !

    SvaraRadera
  13. Hilton on kyllä niin näyttävä että oikeen pakahdun täällä!

    SvaraRadera
  14. Menetkö ikinä kokonaan ilman satulaa?
    Hyppäätkö ikinä heppoillasi?

    SvaraRadera