Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 26 februari 2013

Pelottava maneesinkatto ja lumet..

Nyt on ollut plussakelit pari päivää ja maneesin katolta rupeaa tippumaan lunta. Se on todella inhottavaa koska se ääni mikä sieltä tulee on aika järkyttävä välillä, ihan silleen että itsekkin säikähtää aika lujaa :D pitää vaan toivoo että kaikki lumet tippuis sieltä katolta mahdollisimman äkkiä nyt, tulis maneesikin valosammaksi eikä tarvis ite pelätä koko ajan ;)

Lappeenranta kesä -2011
Zebben kanssa ehdittiin tehdä työt alusta loppuun ilman mitään pelottavia ääniä ja olin oikeen tyytyväinen Zebbeen lopussa. Tein ravissa vähän avoja ja sulkuja ja varsinkin oikeassa kierroksessa kaikki sujuu hyvin. Vasemmassa (varsinkin ravissa) kierroksessa se haluaa heittää takaosan oikealle ja samalla työntää vasemman lavan vasemmalle, eli en saa sitä lyhenemään vasemmalta puolelta. Tämän asian kanssa työskenneltiin tosi kauan, ratsastin paljon ympyrällä ja yritin vaan saada sen kropan hallintaan ja siihen asentoon mihin mä sen haluan. Heti jos ei ole skarppina se vähän livistää jostain "raamista" ulosa, eli pitää vaan nyt olla itse todella skarppina jokaisella askeleella. Olin kuitenkin oikeen tyytyväinen kun sain sen aika hyvin sitten pysymään siinä ja niin että se jo vähän enemmän rentoutui. Vielä sen pitäisi uskaltaa rentoutua enemmän mutta se vie varmaan aikaa. Se on vähän "nykivä" välillä vasemmassa kierroksessa kun ei ihan halua antaa sielta vasemmalta puolelta periksi. Tein laukassa työskentelypiruetteja ja ihme ja kumma niin tänään oli oikealle paljon helpompaa! Olin saanut oikean pohkeen niin hyvin läpi että se pysyi siinä eikä kaatunut yli oikealle, Jess!!

Hilton Kurikassa kesäkussa -2012
Hiltonin kanssa olin ajatellut että tehdään vaihtotreenejä mutta se tuntui vähän vahvalta ja siltä että halusi vähän vetäytyä pitkäksi joten tein sitten vaan perusjuttuja eli siirtymisiä paljon jotta sain selän ylös ja takaosan alle. Se oli toisaalta kivan vahvan tuntunen takaa koska oli ravissa PALJON vakaampi vaikka tein volttejakin ravissa niin tahti pysyi tosi hyvin joten vapaa viikonloppu teki siinä mielessä hyvää. Se on aina vähän sellainen että menee vähän pitkäksi jos ei ole pariin päivään tehnyt mitään, mutta nopeasti se löytää taas sen asennon sieltä. Huomenna ehkä voidaan sitten miettiä niitä vaihtoja taas, tänään piti vähän tsekata nuo perushommat taas :) tein ravissa parit loivat sulut ja varsinkin vasemmalle se teki ne tosi hyvin ja tuntuu että se on nyt oikeasti tajunnut mitä mä haluan!


2 kommentarer

  1. Olisiko sinulla antaa hyvää vinkkiä miten saada hevonen paremmin läpi vasemmalta. Oikeassa kierroksessa painaa ympyrällä/voltilla ulos vasemman lavan päälle ja vasemmassa kierroksessa ei asetu/taivu vasemmalle ja kaatuu vasemman pohkeen päälle. Miten tekisin että saisin ongelmaa korjattua?

    SvaraRadera
    Svar
    1. moi! On kyllä todella vaikea neuvoa näkemättä hevosta :/ se voi johtua niin monesta eri asiasta. kannattaa ensin vaikka ratsastaa ihan suoraan kohti jotain peiliä ja katsoa onko hevonen rungostaan täysin suora, jos ei niin lähteä ensin korjaaamaan se suoraksi,nämä asiat nimittäin johtuu yleensä siitä että hevonen on vino kun on vaikeampi asettua johonkin suuntaan. Sitten jos hevonen kaatuu aina vasemmalla niin kannattaa työstää sitä paljon niin että saa vasemman pohkeen läpi jotta saa sen kantamaan itseään sillä puolella, esim ympyrällä vasemmassa kierroksessa väistättäen vasemmalla pohkeella takaosaa ulos ja myös ihan vaan rungon keskiosaa. Saada se hyvin oikealle ohjalle tuntumalle, ja oikeastaan se että se on molempien ohjiena ja pohkeitten välissä myös kaarteilla. Yleensä jää käyttämään vaan toista ohjaa/pohjetta ja se tekee vaan hevosesta entistä vinomman. Yritä ensin saada se kuuntelemaan molempia pohkeita yhtä hyvin jotta tunnet että saat sen suoraan sun allesi pohkeitten väliin ja samma homma ohjien kanssa että se on molemmilla ohjilla yhtä paljon, vaikka ratsastat ympyrällä. Näin sen pitäisi löytää tasapainonsa ja sitten sen raamin sisällä voit pyytää enemmän tai vähemmän asetusta ilman että se rupeaa painamaan enemmän johonkin suuntaan. Tsemppiä :)

      Radera