Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 6 januari 2013

Ei voi olla totta!

Kuinka herkkä hevonen voi olla? Zebbellä oli tänään rats jälkeen joku outo patti selässä huovan alla, on varmaan jotenkin tuo childeric nyt painanut sitä tai hinkannut.. Oikeesti, eli nyt en voi laittaa taas satulaa pariin päivään kunnes patti poistunut. Zebbellä on siis aina jotain, ja vaikka olis vaan pieni naarmu niin se on heti ihan superkipee :p on aika herkkis hevonen.. Pitää katsoa mitä sit keksis laittaa satulan alle ettei taas hinkkaa siitä samasta kohdasta.
Ratsastin zebben vaan eteen alas tänään annoin sen mennä vähän vapaammin ja tuntui kyl aika oudolta jotenkin, oli varmaan se patti mihin sattui. Huomenna vaan kävelytän sitä akupunktion ja hieronnan jälkeen :)
Hilton teki kunnon treenit vielä tänään. Se on nyt joulun lomailun jälkeen ollut vähän "löysä" kropastaan varsinkin ravissa joten yritin saada vähän paremman tuntumman siihen itse jotta se liikkuisi vähän jämäkkäämmin. Ravasi lopuksi superhienosti! Treenattiin myös loivia sulkuja ravissa ja laukassa jotka sujui nyt imman ongelmia. Tein niin että aloitin pohkeenväistössä ja vaihdoin siitä sulkuun mutta vaan pienellä asetuksella menosuuntaan ettei tuntuisi liian vaikealta sille :) huomenna tosiaan taas akupunktio ja hieronta joten teen vaan kevyen jumpan sen jälkeen!

10 kommentarer

 1. No voi harmi satulan kanssa. Mutta jos tuo on lainassa ja käytetty, niin voi olla että toppaukset ovat liian vanhat ja kovat...?
  Tuntuuko muhkuroita?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mulla on ollut lampaakarvaromaani kyllä alla, uskon että se on huopa joka on jotenkin ollut huonosti laitettu tai jotain, kun se on ihan sellainen pieni patti vaan joka näyttää siltä että on tullut huovasta.. ei ole helppoa ei :P Zebbellä nimittäin oli samantapainen pieni patti toisesta huovasta jota en kyllä enää käytä, kun tämän "neidin" selkään voi vaan laittaa equilinen octagon huopia mutta voi olla että alle on joutunut joku roska tai jotain sellaista :) se lainasatula on myös tosi iso istunnaltaan ja tulee aika taakse niin voi olla että senkin takia painanut eri tavalla.

   Radera
 2. Kannattaa kokeilla laittaa geeli selkää vasten ja sitten huopa ja satula, näin meillä ainakin toimii hyvin eikä hierrä..

  SvaraRadera
  Svar
  1. ok,kiitos vinkistä :) mietinkin että yritän laittaa lampaankarvan ihoa vasten ja huovan sen päälle. toivotaan että toimisi niinpäin :)

   Radera
 3. Ainakin lampaankarva hevosta vasten pitäisi parantaa patteja. Liika valkuainen tuota pattiherkkyyttä lisää, mutta muistaakseni vähensit valkuaista?

  BTW,omalla lyhytselkäisellä pikkuhevosella 17,5 pitkä satula hankasi karvan valkoiseksi satulan takaosan alta, mutta saman merkkinen, mallinen ja levyinen satula 17-tuumaisena ei hangannut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo pitää kokeilla laittaa se karva alimmaksi sitten kun tuo on parantunut :) vähensin juu valkuaista se ei voi saada sitä ny liikaa kun poistin niin paljon. Voi olla että tuo lainasatula on 17,5 tai 18 koska se näyttää kyllä tosi isolta Zebben lyhkäseen selkään joten sekin vaikuttaa, sillä on nimittäin TOSI lyhyt selkä :/ noh mutta onneks nyt ei mitään pahempaa tapahtunut, eiköhän me tuosta patista selvitä ;)

   Radera
 4. Hydrokortison linimentti auttaa vielä pateissa oli se sitten valkuais tai ärsytys patti.. Nopeuttaa ainakin kun laskee turvotusta ja vähentää ärsytystä, saa apteekista ilman reseptiä.. Ns "liuos päänahkaan" nimellä..

  SvaraRadera
 5. Sinulle on haaste :)
  http://terhil.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos, yritän tehdä sen jossain vaiheessa kun on paremmin aikaa :)

   Radera