Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 30 januari 2013

Onko reilua?

Kirjoitella nimettömänä p*skaa ihmisestä jota ei tunne, joka ei ole yrittänyt millään tavalla provosoida muita tai aiheuttaa muille mitään pahaa tai huonoa fiilistä. Mun mielestä on todella raukkamaista nimimerkin takaa arvostella toisia ja miten ne hevosiaan hoitaa tai miten on pärjännyt kisoissa. Mä en ole missään vaiheessa yrittänyt väittää että olisin pärjännyt paremmin kun mitä olen, tai yrittänyt aiheuttaa pahaa mieltä kenellekkään.
 Mun hevoset on mun lapsia, ne on mulle todella tärkeät ja teen aina parhaani jotta ne voisivat mahdollisimman hyvin. On tosi sääli että on ihmisiä joilla ei ilmeisesti ole tarpeeksi omaa elämää että pitää noin hyvin perehtyä siihen mitä mä teen ja miten hoidan hevosiani, kuinka vähän ne pääsee maastoon tai hyppäämään. mä valitsen ITSE miten hoidan mun hevoset ja kuten jo sanoin yritän parhaani mukaan tehdä niin että niillä olisi mahdollisimman hyvät oltavat. Miettikää itse miltä teistä tuntuisi jos nimettömänä ihmiset kritisoisi teidän tapaanne hoitaa teidän rakkaita hevosia.
Niin kauan kun mun eläinlääkäri,valmentaja,fysioterapeutti ja ihmiset jotka oikeasti näkevät mun hevosia kotona, ovat sitä mieltä että hepat on loistavassa kunnossa ja niitä hoidetaan hyvin niin se riittää mulle. Miettikää niitä hevosia jotka oikeesti kärsivät. On vaan niin sääli lukea tuollaisia tekstejä ja huomata kuinka ilkeitä ihmiset osaa olla.

30 kommentarer

 1. saa jättää ihan just sinne omaan arvoonsa tuollaiset huutelut.

  SvaraRadera
 2. Älä välitä :) Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos - näin et provosoi paskanpuhujia puhumaan lisää. Harmillinen tuo hötönetin keskustelu, minä ainakin härötin sen silkasta asiattomuudestaan.

  SvaraRadera
 3. Kateellisten paskan jauhantaa :)

  SvaraRadera
 4. no eihän ne puhu paskaa jos toteavat ettei hevoset tarhaa huonolla kelillä, maastoile muuten ku käynnissä etc jos oot ite sanonu niin?:D

  SvaraRadera
 5. Puhua paskaa ja puhua blogissa luettavista asioista ainoana oikeana totuunena on likipitäen sama asia. Ei kai Sophiakaan ihan joka ikistä hevostensa kanssa tekemäänsä asiaa tänne blogiin kirjoita, vaan kirjoittaa sen mikä itsestä oleelliselta tai mieleenpainuvalta tuntuu.

  Olen seurannut tuota kirjoittelua tosi ärsyyntyneenä ja kaikki sympatia on Sophia puolellasi. Bloggaajat tuntuvat nykyään olevan täysin vapaata riistaa, sosiaalipornoa himoavien netin saalistajien ykköskohde ja milloin kukakin saa sontaa niskaansa ties mistä. Kukaan ei tunnu muistavan, että me blogien kirjoittajat kirjoitamme vain murto-osasta elämäämme, senkin jokainen omalla kirjallisella ulosannillamme emmekä ketään tuotoksia pakota lukemaan. Oman blogini muutin vastikään vain kutsutuille lukijoille avoimeksi (joskin ihan muista syistä) mutta päätöstä en tällä hetkellä kadu lainkaan.

  SvaraRadera
 6. Skit i dom! Du är på en sådan nivå som 99% av hevostallinettis användare aldrig kommer att uppnå; dom vet ingenting om riktig ridkonst eller riktigt fina hästar som dina, hur dom ska skötas o vårdas för att kunna prestera som dom gör. Om någon har följt tävlingsritt i 40 år och ändå inte hört om dej, så är det inte en mänska som har samma intresser eller syner på saker som du o då kan man förtsätta livet utan att notera dess skrivningar. Jätte tråkigt att behöva läsa sånt skitprat men man måste bara suck it up o låta bli att läsa sånt som uttråkade mänskor med andra intressen hittar på.

  SvaraRadera
 7. Ihan samasta aiheesta luin juuri yhdestä toisesta blogistakin. Ja mun mielestä jos hevonen voi hyvin ja on tyytyväinen sitä on hoidettu hyvin. Ei varsinkaan se kerro hevosen hyvinvoinnista et kuinka monta kertaa maastoilee tai mitä vauhtia siellä menee taikka kuinka monta kertaa hyppää puomien yli!!
  Jokaisen pitäisi muistaa että kaikilla on omat tavat, sekä monilla eri talleilla hevoset hoidetaan eritavalla mutta ne voivat silti hyvin.
  Että anna mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos :)

  SvaraRadera
 8. Kateus pitää ansaita - sääliä saa ilmaiseksi :) Itse olisin vain onnellinen jos joku olisi niin perehtynyt elämääni, että ottaisi tehtäväkseen haukkua minut maan rakoon. Tietäisin olevani urani huipulla :DD

  SvaraRadera
 9. En tunne sinua yhtään, mutta olen seurannut blogiasi ilolla. Vaikutat niin mukavalta ja maanläheiseltä ihmiseltä, tasapainoiselta. Hoidat hevosesi hyvin ja todella välität niistä.
  Näin aikuisen lukijan silmään olet kaunis, fiksu ja taitava ratsastaja. Ehkäpä se perinteiseen tapaan ahdistaa liikaa nuoria, jotka ainakin kokevat olevansa muuta. Tsemppiä Sophia! :)

  SvaraRadera
 10. Sun blogi vaan alkaa olla sen verran suosittu, että nämä törkeät anonyymit on huomannut sut... Tosi ikävää mutta kannattaa vain antaa olla. Nyt tiedät esim. miltä Kaktusta (Futuran blogi) tuntuu kun se on saanut kattoa tota paskaa sata kertaa pahempana jo vuosia

  SvaraRadera
 11. Joo eipä noihin keskusteluihin kannata oikein reagoida millään tavalla. Alkaa vaan paskaa putoomaan niskaan enemmän. Annat niiden olla omassa arvossaan, tiedät kuitenkin minkä homman olet hevostesi kanssa tehnyt ja minä ainakin arvostan sitä! Ei ole helppo duuni tuoda nuorta hevosta pyhä yrjö tasolle! :) Jatka vaan samalla tavalla!

  SvaraRadera
 12. "En tunne sinua yhtään, mutta olen seurannut blogiasi ilolla. Vaikutat niin mukavalta ja maanläheiseltä ihmiseltä, tasapainoiselta. Hoidat hevosesi hyvin ja todella välität niistä.
  Näin aikuisen lukijan silmään olet kaunis, fiksu ja taitava ratsastaja. Ehkäpä se perinteiseen tapaan ahdistaa liikaa nuoria, jotka ainakin kokevat olevansa muuta. Tsemppiä Sophia! :)"

  Minä komppaan tätä tekstiä, nin ei tartte kirjottaa samaa uusiksi...tsemiä!

  SvaraRadera
 13. Inhottava keskustelu kyllä kaikin puolin. Olen seurannut blogiasi jo pitkään (reilusti ennen kuin Hilton sinulle tuli), ja täytyy myöntää että olet yksi idoleistani. Haistatat pitkät paskanpuhujille ja toisesta korvasta sisään, toisesta ulos. Tiedät itse miten asiat ovat ja näkeehän sen tyhmäkin (paitsi nämä kateelliset ihmisrauniot jotka vääristelevät kaikkea).

  Keep up the good work. :)

  SvaraRadera
 14. Lueskelen juttujasi aina mielenkiinnolla ja välillä iskee houkutus aloittaa itsekin bloginpito. Valitettavasti tällaiset ajattelemattomia(??toivottavasti ajattelemattomia eikä oikeasti noin ilkeitä!!) kommentteja jättävät typerykset saavat ainakin omalta osaltani potentiaalisen bloggausinnon kaatumaan. Toivottavasti jaksat kuitenkin jatkaa bloginpitoa ilkeistä puheista huolimatta - sinun ja hevostesi kehitystä "ylisuuria" patjoja ja varustehankintoja unohtamatta ;) on tosi kiva seurata! Kuten jo useampaan kertaan mainittu, kateus tulee ansaita jne..

  Tsemppiä jatkoon ja menestystä tulevalle kaudelle 2013!

  T. Joanna G

  SvaraRadera
 15. Voi kiitos kaikki ihanat :) jotenkin nyt unohtui kaikki negatiivinen kommentointi, enpä taida enää tuota typerää foorumia lukea kertaakaan, typerää reagoida noin tyhmiin juttuihin mutta kyllähän sitä ollaan silti ihmisiä ja nyt oli pakko purkautua :) mutta se siitä, suunta eteenpäin ja oleellisiin asioihin!

  SvaraRadera
 16. Jos kyse on jostain hevostalli.netin jutusta, niin siellä näytetään suhtautuvan arviointeihin (tai arvostelemiseen) aika eri tavalla kuin yleensä aikuisten yhteisöissä. Aina välillähän siellä joku tarjoutuu arvostelemaan toisen blogia...? Minusta koko ilmapiiri on vähän outo, olen enemmänkin tottunut siihen, että ulkopuolinen arvio pyydetään (jos sitä halutaan), ei tarjota. Mutta tiedä niistä sitten...?
  Ehkä pitäisi jonkun aikuisen valvoa niiden juttuja, voivat kyllä aiheuttaa vahinkoa muille. Ja tietysti kateutta löytyy joka paikasta, mutta siksi kaiken julkisen arvostelun ja arvioinnin kanssa yleensä ollaankin varovaisia.
  Ei varmaan kannata kauheasti vaivata päätään ylimääräisellä suunsoitolla, jos itse ei ole pyytänyt arvostelua.

  SvaraRadera
 17. Todellakin, leuka pystyyn ja suunta eteenpäin! Mulla on Hiltonin kanssa saman ikäinen ruunamies, jonka kanssa ihan samoja asioita treenataan. On ihanaa lukea blogiasi, tulee aina sellainen olo että on saanut "vertaistukea". Ja vinkit laukanvaihtoon menivät myös heti korvan taakse.

  Kaikkea hyvää teidän tiimille ja tsemppiä kisakauteen, toivottavasti teistä ei tule kovin ylitsepääsemätöntä vastusta kisakentillä ;)

  SvaraRadera
 18. Kaksi sanaa ht-netin puskahuutelijoista: lapsellisuus ja kateellisuus!

  Hevostallinetin juttujen tasosta kertoo mm. yksi keskustelu, jossa joku etsi talvitakkia ratsastukseen ja pian puskista huutelijat leimasivat hänet surkeaksi ratsastajaksi ja "matkustelijaksi", kun kuulemma selässä töitä tekevä ratsastaja ei tarvitse koskaan talviratsastustakkia.. Tämä siis esimerkkinä siitä, että minkä tasoisia juttuja sielä välillä kirjoitellaan.

  Eikä siinä mielestäni ole todellakaan mitään väärää, että noin arvokkaiden hevosten kanssa ei oteta mitään ylimääräisiä riskejä kuten irtojuoksutus tai maastossa rallittelu. Hoidat hevosesi niin tunnollisesti kaikin puolin.

  SvaraRadera
 19. Kyllä Marko Björs osaa arvioida voiko hepat hyvin... On tän maan parhaita valmentajia!

  Sun hepat tarhailee eikä AINA ole 24/7 sisällä. Käyt välillä maastossa etkä mene AINA maneesissa/kentällä. Hepat hyppää satunnaisesti ja löytyy heppoja jotka on rikki eikä voi siksi hypätä.

  Mielestäni ei sun hevosen hoidossa ei ole mitään vikaa!

  SvaraRadera
 20. Tottakai tähän pitäisi kommentoida että pidä itsesi niiden yläpuolella, mutta välillä se on toki vaikeaa. Mutta joka tapauksessa, ei sinun kuuluisi välittää noista jutuista. Pidän siitä, että asetat aina hevosesi etusijalle. Hoidat hevosesi paremmin kun kukaan muu hoitaisi ne! Pystyn samaistumaan sinuun. Jestas että pidän blogistasi! Jatka samaan malliin, nauretaan näille jutuille jatkossa!

  SvaraRadera
 21. pakko sanoa, että hevostalli.net on kyllä ihan vihonviimeinen paikka, johon tiivistyy kaikki hevospiirien kateus ja juoruämmäily. se ei liity mitenkään aikuisten ihmisten kilparatsastukseen tai osaamiseen, muhikoon omassa liemessään.

  ei kaikkien tarvitse olla asioista samaa mieltä muutenkaan, varmasti itse tiedät parhaiten mitä teet :) tsemppiä ja anna tollasten lapsellisten pölkkyjen lässyttää jos ei niillä ole parempaakaan tekemistä.

  SvaraRadera
 22. Du ska inte bry dig!! Dina hästar mår superbra och trivs med arbetet, annors skulle inte hästarna och du göra så fina resultat :) Folk borde åka till Holland, Tyskland, Belgiem m.m och kolla på ¨äkta¨ tävlingsstall och kolla hur vardagen ser ut där, t.ex Ankys hästar går aldrig ut i terräng och hennes hästar verkar inte direkt lida ;)
  Grattis på födelsedagen :)

  SvaraRadera
 23. Yhtä mieltä kaikkien edellisten kirjoittajien kanssa! :)

  SvaraRadera
 24. Försökte söka på Ht men hittade inget. E de borttaget ? Du har fina hästar som mår toppen. Det vet du, eller hur ? :)

  SvaraRadera
 25. Voi että, miten tyhmää kirjoittelua on ollut! Et todellakaan ole mitään tuollaista ansainnut, minusta hoidat ja treenaat hevosiasi jopa paremmin kuin useat ammattilaiset, ja susta huomaa että kokemusta ja taitoa löytyy paljon!! :) Se on se kateellisuus, mikä saa ihmiset kirjoittelemaan tuollaisia asioita. Olet taitava, menestynyt, motivoitunut, hyvässä kunnossa, kaunis ja sinulla on hienot hevoset - kaikki ihailemisen arvoisia asioita ja myöskin todennäköisesti sellaisia, jotka puuttuvat arvostelijoilta... :) Jatkat vaan samaan malliin ja laitat vaikka entistä korkeammat pintelipatjat ;) Itse muuten olen pintelöinyt jo pitkään samalla tavalla, ihan paras tapa suojata polvet sivuttaisliikkeitä treenatessa!

  SvaraRadera
 26. Hitsi että ihmisillä on vähä tekemistä kun on pakko mollata muita, ja vaan kateuden takia...Onneks sinä itse tiedät miten sun hevoset voi parhaiten! Ja hitto, eihän ihmisetkään ole samanlaisia; ei kaikki tykkää ulkona juoksemisesta, vaan käy mielummin salilla...niin miks ei hepat..?
  Toivottavasti tämä ei vaikuta sun blogiin... T: Köpöttelijä joka saa hetken ottaa osaa huippuratsastajan elämästä, kun lukee sun blogia =O)

  SvaraRadera
 27. huhhu, en tiedä missä on tälläistä tekstiä ollut, mutta ihmettelen kyllä kovasti sen kirjoittanutta henkilöä. Mitä olen sun blogia seuraillut, olen saanut juuri sellaisen kuvan kun itsekin sanoit. Eli se että hevoset ovat lapsesi ja teet kaikkesi niiden eteen. Mutta kuten muutkin sanoivat, ei tuollaisia juttuja kannata kuunnella hetkeäkään saatikka alkaa miettimään niiden "todenperäisyyttä". Tsemppiä sulle ja hevosillesi! :-)

  SvaraRadera
 28. Harmi kun täällä ei ole 'tykkää' nappia! :P

  SvaraRadera
 29. Kateus saa ihmisistä rumia puolia esiin.. Tuntuu että harvassa on ne ihmiset joilla on sitä "oikeanlaista" kateutta, mikä saa itsensä pyrkimään parempiin suorituksiin ja parantamaan omaa elämäänsä. Suomalaisilla tuntuu olevan vain sitä vääränlaista kateutta mikä saa jauhamaan toisista paskaa ja mollaamaan toista turhasta. Tsemppiä sulle ja yritä ohittaa tuommoiset turhuudet :)

  SvaraRadera
 30. Tuollaiset kannattaa jättää huomiotta. Sulla on hienot hevoset, hyvät puitteet harrastaa ja energiaa mielettömästi hevosten, opintojen yms. kanssa. Jollain pikkusieluisella on mennyt edellämainituista herne nenään.
  Törmäsin aikoinaan tähän blogiin ja käyn silloin tällöin lukemassa:) Itse olen vain tavis tuntiratsastaja, mutta olen saanut sun blogista paljon tsemppiä omaan harrastukseeni:) Jatka samaan malliin:) -Laura

  SvaraRadera