Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 20 januari 2013

Markon valmennus 20.1.2013

Päivä alkoi niin huonosti kun vaan on mahdollista, traikku oli nimittäin vähän niinkun juutunut kiinni parkkipaikalle, kun sen edessä oli aikamoinen jää/lumikasa. Ensin luulin että jarrut on jäätynyt kiinni mutta hetken päästä huomasin että se olikin se jääkasa siinä toisen eturenkaan edessä minkä takia traikku ei liikkunut mihinkään. Auton alla oli vaan kirkasta jäätä joten renkaat ei kyllä saanut minkäänlaista pitoa. Sain sen sitten onneksi loppujen lopuksi sieltä pois ja sitten tulikin jo älytön kiire laittaa hevoset valmiiksi. Onneksi valmennus oli hieman myöhässä niin ehdin ihan hyvin sitten perille (valmennus pidetään n 20km Vaasasta Sulvalla).Menin ensin Zebbellä, jonka kanssa en nyt tosiaan ole tehnyt paljon mitään sen patin takia, niin keskityttiin vaan siihen että saisin sen selän oikeesti ylös ja niskasta läpi. Zebbe teki tämän tosi hyvin kyllä, välillä vähän kovettui niskasta kun tuntui vaikealta mutta sain sen nyt aina läpi aika nopeasti,ennen kun se tuli vahvaksi niskasta niin ei ollut mitään toivoa saada se sieltä taas rentoutumaan ja ottamaan pidätteet läpi.Seuraavaksi menin sitten Hiltonilla ja keskityttiin oikeastaan vaan vaihtoihin. Edestä se vaihtaa hyvin mutta takaosa jää. Sain hyvin vinkkejä vaihtotreeneihin taas, aina kun se vaihtaa takaa jäljessä minun pitää korjata niin että pidän uudesta ulkoohjasta hyvin "kiinni" ja käytän nopeaa ulkopohjetta jotta se vaihtaa takajalat. Voin varmaan jo vaihdossa miettiä että "heitän" takaosaa hieman sisälle.

Hilton sai taas paljon kehuja että on menny viime kerrasta tosi paljon eteenpäin :)

4 kommentarer

 1. Mä olen kyllä ihan rakastunut sun Hilton-ratsuun :) Se muistuttaa hieman omaa pikku ruunaani, isommassa koossa vain :)

  SvaraRadera
 2. Terveisiä täältä Ypäjän suunnalta...pidät hyvin tätä blogia ja hyviä vinkkejä tulee samalla muillekkin, vaikka ei ihan samalla tasolla harrasteta. Aika työläs on hevosharrastus kahden hevosen kanssa, mutta kyllä se vaan taitaa olla elämäntapa!
  Onnea tulevalle kaudelle, molemmat hepat niin hienoja ja hyvinhoidettuja = )

  SvaraRadera
 3. Terveisiä täältä Ypäjän suunnalta. Tosi hyvin pidät tätä blogia ja kiitos monista vinkeistä, vaikka ihan samalla tasolla en harrastakkaan. Aika vaativaa on elämä varmasti kahden hevosen kanssa; ajankäytön ym...siinä unohtuu monelta oman kunnon ylläpito muilla keinoilla, pelkkä ratsastus ei riitä, vaikka tosi urheilua onkin. Odotan mielenkiinnolla mitä se mittari kertoo, kun treenaat oikein kunnolla ratsain.
  terkuin, Annika Jokioisilta

  SvaraRadera
 4. "Blondi" oli oikein kaksi versiota väsännyt...luulin ekan hukkuneen "bittiavaruuteen", mutta tosiaan olisi kiva tietää miten kaloreita palaa oikein kunnon ratsastustreenissä. Itse saan kuntosalilla juoksumatolla 740kcal 60 min ja levon jälkeen ratsastus on aina illalla "tosi helppoa", jaksaa hyvin.

  SvaraRadera