Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 22 januari 2013

Uusi objektiivi kameraan ja Hiltonista lyhyt video

Sainkin ostettua uuden objektiivin kameraani, kun vanha (eli se objektiivi joka tuli kameran mukana kun sen ostin) ei oikeen riitä kun haluaa kuvata ratsastuskuvia, hevonen on yleensä niin kaukana kamerasta että se on kuvassa niin pieni että joutuu suurentamaan ; kuvanlaatu kärsii. Myös maneesissa on melkeen mahdotonta lyhyeellä objektiivillä ottaa tarpeeksi valoisia kuvia. Pääsin kokeilemaan uutta objektiiviä tänään itse meidän maneesissa ja toimi kyllä paljon paremmin kun se vanha :) pitäisi vaan itse oppia miten sitä käyttää että saisi mahdollisimman hyvät kuvat, nyt käytän vaan "ei salama" ohjelmaa :P


Ratsastin Hiltonin tänään kunnolla, päätin antaa sille eilen vapaapäivän kun se oli tarhassaan potkaisuut itselleen pienen haavan takajalan ruununrajaan, ihan pieni naarmu vaan,mutta silti. Päätin kääriä sillekkin nyt tallipintelit jalkaan jottei tuu lisää haavoja, ne on siis päällä tarhassa ja karsinassa. Varsinkin kun on hokit päällä niin haava voi tulla ihan yhtä hyvin siellä karsinassakin.
(yllä tosi lyhyt video Markon treeneistä :) )

Hilton meni tänään tosi hyvin, vaihdot sujui vähän paremmin kuin viimeksi, vielä tulee epäpuhtaasti mutta ei kestä niin kauan että vaihtaa takaa, ja pari kertaa vaihtoi ihan puhtaasti :) ne vaihdot oli aina oik-vas eli vas-oik on vaikeampi sille.

Zebbe sai tänään vapaapäivän kun työskentelin sen kanssa eilen aika kunnolla ja tuntui ihan mielettömän hyvältä! Toivon todellakin että se nyt pysyisi näin eikä enää vastoinkäymisiä tulisi,ainakaan hetkeen.. :)

2 kommentarer

  1. Jee! Löysin sun blogin ht.netin kautta ja tosiaan oon teihin parissa kisoissa törmännyt ja ihaillut, ootte kyl todella näyttävä pari. Liityin lukijaksi :)

    SvaraRadera
  2. http://www.objektiivi.info/ Tuossa sivusto, jolta löytyy paljon tietoa niin järjestelmäkameroiden rungoista, objektiiveista kuin itse kuvaamisestakin. Suosittelen kyllä ehdottomasti lukemaan kameran mukana tulleen ohjekirjankin läpi, sillä noilla automaattiasetuksilla kuvaaminen on aika turhaa. Itselläni ainakin tuli Canonin mukana hyvin kattava ohjekirja, josta sai hyviä neuvoja ja vinkkejä kuvaamiseen. Kun itse opit säätämään asetuksia (ISO, aukko ja suljinaika noin niin kuin pääasiassa) kohdilleen, kuvien laatu paranee ja samalla käytät järjestelmäkameraasi siten kuin sitä "kuuluisi" käyttää. Tsemppiä kameran kanssa, kyllä se siitä! :)

    p.s. Oikeassa olet, että siitä kameran mukana tulleesta 18-55mm kittiputkesta ei ole oikein mihinkään hevosia kuvatessa, joten varmasti uuden objektiivin hankkiminen oli ihan paikallaan! :)

    SvaraRadera