Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

fredag 25 januari 2013

Gallup!

Tehdäänpä perjantain kunniaksi leikkimielessä galluppi, kumpi hevonen, Zebbe vai Hilton? mielellään myös perusteluilla :)  Ne on kaksi niin erilaista hevosta kun vaan olla voi joten kiva kuulla minkä "tyylinen" hevonen mielyttää yleisesti eniten. Itse en voi millään tavalla suosia toista enemmän kun toista, tottakai Zebbe on mun ykköshevonen koska se on päässyt pidemmälle mutta molemmissa on niin paljon hyvää mistä tykkään, vaikka ovatkin niin erilaisia.
Jos vielä itse listaan parit "vastakohta"-ominaisuudet hevosissa:

Zerleone                                        Hilton

Nopea                                        /    Hidas
Vaalea                                        /   Tumma
Lyhyt runko                                /  Pitkä runko
Nostaa polvia hyvin mutta ei niin lennokas  / Liikkuu aika suorilla etujaloilla mutta lennokas
Jännittyy helposti                        / Ei jännity koskaan
Ei ikinä luimistele                        / luimistelee paljon,varsinkin kun ruokaa tulossa
Kiltti ja "epäitsekäs"                   / Todella itsekeskeinen eikä tykkää muista hevosista ollenkaanZerleone
vs. Hilton


22 kommentarer

 1. Hilton, ulkonäön perusteella!!

  SvaraRadera
 2. Hilton jotenkin omaa silmää miellyttää enemmän. Se on vaan niin upean näköinen!

  SvaraRadera
 3. Pistit pahan! Oon nimittäin koko blogisi seuraamisen ajan ihastellut Zebbeä täydellä sydämellä mutta kun näin Hiltonin uusimman videon, niin kelkka kääntyy melkein Hiltonin puoleen!
  Hilton edustaa juuri sellaista kouluhevosta jonka kuva olisi mun kuvittelemassa tietosanakirjassa sanan "kouluhevonen" kohdalla! :D
  oma vastaus siis: Hilton.

  SvaraRadera
 4. Zebbe, ehottomasti!! Se on niiiin hieno!!!

  SvaraRadera
 5. Zebbe, nopeat takajalat ja hyvä kokoamiskyky tarjoavat enemmän mahdollisuuksia vaikeisiin luokkiin asti- ja kimothan ei siis normaalisti ole mun juttu :) Hiltonissa jäisin arpomaan isoa, laajaa ja näyttävää liikettä vs. nopeus ja teknisyys. Mutta jos päätät lahjoituksia jakaa niin kumpi tahansa kyllä "kelpaa", älä ymmärrä väärin ;)

  SvaraRadera
 6. Hiltonin ulkonäkö ja liikkumistapa miellyttää enemmän mun silmääni :) Mutta näen todella paljon hyvää myös Zebbessä ;)

  SvaraRadera
 7. Haha Hilton kuulostaa ihan mun hevoselta ! :D Sekin on musta, iso, itsekeskeinen ja inhoaa muita hevosia :) Kuitenkin se on mulle ihan täydellinen ja todella rakas, siinä mielessä Hilton voisi olla suosikkini, mutta toisaalta Zebbeä olen kuolannut jo pari vuotta :D Ehkä kallistuisin Zebbeen enemmän, sillä on niin hienot liikkeet ja ihana värikin <3

  SvaraRadera
 8. Zebbe, koska nopeammat takajalat kuin Hiltonilla ja lyhyempi kroppaisella hevosella kokoamiskyky on parempi. Ainut miinus on kimo väri ja ettei etujalat ojenna niin paljon kuin Hiltonilla (Olen kuitenkin nähnyt, että kyllähän se Zebbekin osaa ojennella etujalkojaan ;)). Hiltonin iso plussa on musta väri, koska se "korjaa" paljon sen puutteita. En siis tarkoita, ettei Hilton olisi hieno!

  SvaraRadera
 9. Super svårt! Men kanske jag skulle gå med Hilton, för att min egna häst är ibland stark framme och jag har förstått att Zebbe emellanåt har samma problem. Måste tänka på mina armar... ;)

  SvaraRadera
 10. De är båda fina. Hilton tycker jag är en verkligt fin dressyrhäst, liksom Zebbe - men han kunde också passa som hopphäst, just då pga av att han är tex så kort i kroppen :)

  SvaraRadera
 11. Nyt tuli paha, Hilton mielyttää ulkonäöltä, ja tykkään sen askelista. Mutta Zebbellä on parempi kokoamiskyky nopeiden takajalkojen ja lyhyemmän rungon ansiosta. Sanotaanko siis että Zebbe :)

  SvaraRadera
 12. Todella vaikeaa, mutta vastaan Hilton. :) Muistuttaa kaikkine ominaisuuksineen paljon omaa nuorta hevostani.

  SvaraRadera
 13. Hilttonista tykkään todella paljon, mielyttää omaa silmää ulkonäöllisesti todella paljon. Tykkään isoista ja tummista hevosista. Sekä Hiltonin ravi on todella hienon näköstä(:

  SvaraRadera
 14. Kiitos hyvästä blogista! Hiltonin kehityskaarta on ollut kiva seurata ja minun silmääni te olette kasvaneet hienosti yhteen ratsukkona. Hevonen vaikuttaa tyytyväiseltä allasi. Minun ääni menee ehdottomasti Hiltonille :) Valintani on kyllä itsestänikin erikoinen, koska pidän lähes poikkeuksetta enemmän kompakteista ja pikkunäppäristä hevosista. Mutta Hilton on positiivinen poikkeus :)

  SvaraRadera
 15. Hauska kysymys :-)
  Taitaa nykyään ääni mennä Zerleonelle, vaikka aikaisemmin kiinnosti Hilton enemmän nuoruutensa, fiksuutensa, liikkeensä ja koulutusvaiheensa takia. Mutta mun kunto ei riittäisi Hiltonin tyyppisen /ja kokoisen) hevosen ratsastamiseen ja Zebbe taas näytti viimeisessa videossa niin yksinkertaisen kauniilta, ikäänkuin kaikki olis sille helppoa.
  p.s. mikäs Zebben säkäkorkeus muuten on?

  SvaraRadera
 16. Vastaan Zebbe, pidän lyhyistä ja kompakteista hevosista. :)

  SvaraRadera
 17. molemmat ovat tietenkin huikeita, mutta zetasta lähtee ihan erityisiä hyväntuulenviboja.

  SvaraRadera
 18. Ehdottomasti Hilton <3

  SvaraRadera
 19. Mun silmää miellyttää enemmän Zebbe. Se on niin kompaktin olonen ja muutenkin kivan lyhytrunkonen. Tommonen kunnon perinteinen kouluhevonen!

  SvaraRadera
 20. Tulee ehkä vähän myöhässä, mutta kallistun Zebbeen. Miellyttää mun silmää ja kun itselläni on kimo niin kimo tuntuu jotenkin tutulta, tykkään kimoista kouluhevosista enemmän kuin mustista :) Muuten mun hevonen muistuttaa paljon enemmän Hiltonia, liitelee ennemmin suorin jaloin kuin nostaa polvia, on todella pitkärunkoinen ja kylmäpäinen :D

  SvaraRadera