Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

lördag 26 januari 2013

Viikon paras, lauantai!

Aamu alkoi tehokkaalla spinningtunnilla, kaloreita tuli poltettua 540, 45 minuutin tunnilla, maksimisyke oli vähän päälle 180,vedin kyllä niin täysillä että meinasin sekä oksentaa että pyörtyä :D nyt saan siitä kärsiä kun makaan sohvalla jo toista tuntia :P mutta ehkä se on sallittua näin viikonloppuna? :) Pikkhuiljaa pitäisi kerätä voimia ja lähteä tallille, ajattelin tehdä kunnon treenit Zebben kanssa, se on ollut nyt niin hyvä ja rento selästään että ehkä uskallan jo rupea tekemään vähän kovempaa treeniä sen kanssa? me ollaan niin jäljessä sen treenin kanssa jo että tuntuu että pakko vähän ruveta tekemään jotain. Ajattelin silti ratsastaa sitä matalemmassa ja pyöreämmässä muodossa jotta selkä kärsisi mahdollismman vähän ,mutta siinä muodossahan voi kuitenkin kaikkia "temppuja" treenailla.

Voi olla että Hilton saa kävelypäivän, se oli eilen todella väsyneen tuntuinen kropastaan, ja huomasin sen jo toissapäivänä. Eilen menin ihan vaan 20 minuuttia eteen alas, mutta noin iso hevonen (ja nuori) tarvitsee kunnon palautuspäiviä jotta lihakset ehtii kunnolla palautua ja sen kautta kehittyä. Lihaksethan kehittyy levossa, ei treenissä ;)

Kiva että jaksasitte vastata galluppiin, on kiva keksiä vähän "hauskoja" postauksia välillä ettei mene niin samanlaiseksi kaikki kirjoitukset :)  Tulokset meni näin:

Yhtä ääntä en osannu selvittää oliko se Zebbelle vai Hiltonille mutta

Zebbe sai 9 ääntä, ja perustelut oli eniten sen nopeus ja tekninen osaaminen ja kyky koota

Hilton sai myös 9 ääntä, ja perustelut siihen oli että se on niin hieno ja hyvän näköinen, ja näyttää siltä kuin kouluhevosen pitää näyttää.

Olen kyllä ihan samaa mieltä kaikkien perustelujen kanssa, paitsi tuosta rungon pituudesta ja sen vaikutuksesta kokoamiskykyyn. Itse asiassa sain viime kesänä Saksassa kuulla että pitkärunkoisilla hevosilla on yleensä tosi helppo koota itseään, vaikka luulisi että asia on päinvastoin. Silloin kyselin juuri Hiltonista kun olin vähän huolestunut että miten hitossa se pystyy oppimaan kokoamisia kun on niin iso ja pitkä. Nyt olen kyllä itsekkin huomannut että Hilton kokoaa itseään paljon helpommin kun mitä Zebbe teki kun oli Hiltonin tasolla, pitkällä rungolla on enemmän "säätövaraa" ja sellainen kroppa ei mene yhtä helposti "lukkoon" , niinkun lyhytrunkoinen voi mennä. Kun kokoaan Hiltonia se automaattisesti nostaa selkää ja ottaa takajalat alle, lyhytselkäisellä ei ole yhtä paljon "tilaa" nostaa selkää ja ottaa takajalat alle, joten siinä voi olla juuri ongelmia sen kanssa että rentous kärsii kun sellainen hevonen helposti menee lyhyeeksi ilman että nostaa selkää.

Kuitenkin Zebbellä on kyllä aina ollut äärimmäisen helppoa koota itseään, sehän teki täydellistä piaffia jo 5-vuotiaana :) mutta vaikeuksia on molemmissa rungon tyypeissä, on se sitten pitkä vai lyhyt. Kai se riippuu sitten ratsastajasta että miten saa hevosen työstettyä että se oppii kokoamaan oikealla tavalla :) Mä ehkä olen liian positiivnen ja näen mieluummin ne positiiviset asiat kaikessa ;) mutta silloin on myös kivempi työskennellä kun uskoo että kaikissa asioissa on jotain hyvää.

2 kommentarer

 1. Hei,
  Aika kovat vastukset sinulla spinningissä, jos tuo määrä kaloreita paloi 45:ssä minuutissa. Miten aloitit, lyhyemmällä harjoitusajallako tai pienillä vastuksilla?


  Mullekin alkaa itsensä rääkkäämisen autuus jo avautua, kun sattumalta työn kautta pääsin kokeilemaan spinningiä heti vuodenvaihteen jälkeen. Se oli sitten menoa ja nyt on käyty kerran viikossa ;-)Itsellä olis tarkoitus parantaa aerobista kuntoa, siis jalkojen vahvistamisen lisäksi...

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo aika maksimilla pidin ne koko ajan, silleen että just ja just jaksoi mennä siihen tahtiin kun piti mennä aina ;) tehokastahan se on! olen käynyt spinningtunneilla monta vuotta jo. mutta jos joskus tuntuu raskaalta niin laitan vaan vähemmän vastusta mieluummin ja poljen lujempaa, kun päinvastoin. meillä on ihan älyttömän hyvä spinningohjaaja kans joka pitää ihan tajuttoman rankkoja tunteja,mutta hyviä :) oli yhden toisen spinningohjaajan tunnilla ja siinä paloi vaan joku 350kcal 45min:ssa, että on iso ero kans kuka niitä tunteja vetää että miten jaksaa sitten itse tsempata :) ainakin mun mielestä.

   Radera