Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 8 januari 2013

Hiltonin ratsastettavuudesta ja Zebben patista...

En tiedä kuinka hyvin muistatte minkälainen Hilton oli vielä keväällä (ja kesällä), mutta se oli aika lailla vastakohta siihen mitä se on tänään. Sen takaosa oli todella heikko eikä se osannut kantaa itseään oikeen vaan meni mielellään selkä pitkänä ja etukenossa, olemalla vahva edestä.Hilton on pistänyt niin paljon hanttiin alussa, nousi pystyyn eikä millään mennyt eteenpäin kuin pyysi, oli todella vino, ei löytänyt ravin tahtia,jne. Noin isoa hevosta tuntui aika mahdottomalta saada"noin vaan" korjattua, joten tehtiin todella pitkäjänteisesti työtä. Miljoonaa siirtymisiä, puolipidätteitä jotta se pikkuhiljaa oppisi tulemaan toiseen asentoon, eli ylämäkeen. Sitten yhtäkkiä syksyllä jotenkin se vaan "loksahti" siihen ja sen jälkeen suunta on vaan ollut ylöspäin! En usko että kukaan uskoi että Hiltonista voisi edes tulla näin hyvä mitä se tänään on. Olen niin älyttömän ylpeä siitä ja kaikista parasta on se tunne ratsastaa sillä nyt kun tietää itse minkä älyttömän kovan työn takana tämä tulos on.Ja siis mehän ollaan vasta aloitettu treeni joten tästä on vielä pitkä matka sinne mihin haluaisin sen saada mutta tämä edistys on kuitenkin minulle niin tärkeä ja tuntuu niin äärimmäisen palkitsevalta että halusin vielä jakaa tämän täällä :) Ja siis se että koskaan ei saa luovuttaa vaikka kuinka mahdottomalta tilanne tuntuisi, kova työ palkitaan kyllä! Tuli jotenkin tänään vaan mieleen tämä kun ratsastin Hiltonin, se meni ekaa kertaa oikeen supernätisti nivelillä olematta ollenkaan vahva edestä ja oli niin kuuliainen ja ihana :) Tein paljon pientä ravia sen kanssa jotta saisi sen rungon lyhenemään ja että se myös jaksaisi pitää itsensä siinä asennossa. Varmaan eilinen akupunktio vaikutti asiaan,mutta silti :P

Zebben patista oli pakko ottaa kuva, mietin että ehkä joku teistä lukijoista on nähnyt tämmöistä ennen ja tietäisi mitä sille voisi tehdä? Se on siis ihan pikkusormen pään kokoinen ja punainen. Päätin tänään pestä sen alueen hexocilillä, katsoo huomenna miltä näyttää. Ei aristanut nyt hirveesti vaikka hinkkasin sitä shamppotta siihen. Soitan varmaan el.lääkärille kuitenkin kun hepat pitäisi silti rokottaa tässä ennen helmikuuta niin voisi tehdä sen samalla ja tarkistaa patin :) Onneksi se patti on juuri takakaaren kohdalla eli juoksutusvyön pystyin hyvin laittamaan sille. Liikkui rentona ja letkeenä, ja taipui tosi hyvin pienelläkin ympyrällä! Olisi kyllä ihan kiva päästä ratsastamaan ja treenaaman sillä taas pian, taitaa meidän Inter-debyytti kyllä myöhäistyä jonkin verran tämän satula ja selkä-hässäkän takia :/ ei olla kyllä siellä vielä joten alkukausi menee varmaan Prix st George-ratoja (toivon mukaan) parantaen ;) Onneksi nyt on vasta Tammikuu joten kevääseen on vielä monta kuukautta ennen kun kisakausi lähtee kunnolla käyntiin :)
10 kommentarer

 1. Kan det vara nån liten sticka eller dyl. som kommit in under huden... blåsan ser ju ut som om den skulle spricka =I (=sjukskötares kommentar) Bäst att visa för veterinären!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då jag tycker inte det ser ut eller känns som en blåsa :/ det är mera som en knöl.. Ska som sagt ringa vet han får komma o vaccinera o kolla denhär grejen samtidigt :) typiskt att det ska vara just där sadeln ligger så man int kan rida :/ hoppas hexocilen sku hjälpa ens lite!

   Radera
 2. Tuosta kuvasta mahdoton sanoa varmaksi, mutta mun hevosella oli suunnilleen samassa paikassa selässä "finni" eli virallisesti kai se olisi joku täyttynyt talirauhanen. Ei ollut noin punainen, mutta arka ja puristamalla siitä selvittiin, kuten omistajankin finneistä. Yöks :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp just sitä pohdittiin myös eilen että vois olla talirauhanen. Pitäis ehkä neulalla poksauttaa se mut taidan jättää sen homman el.lääkärille :p en kyl itse pysty. Ärsyttävää miten noin pieni juttu voi pilata niin paljon :/ toivottavasti se ny häipyis ja paranis äkkiä!

   Radera
  2. Valmentaja sen munkin hepan finnin joutui puristamaan, ite ei pystynyt, hrrr.

   Varmasti menee pian ohi, ens viikolla on muisto vain koko patti!

   Radera
  3. Joo yäk en halua edes ajatella koko asiaa :p toivotaan joo että pian lähtee :)

   Radera
 3. Oletko kokeillut laittaa alumiinisprayta siihen? Omalla hepalla se kuivatti hyvin kaikki tuollaiset patit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ole sitä kokeillut, kiitos vinkistä :)

   Radera
 4. Kyllä tuo voi olla aika arka, eikä ainakaan valkuaispatti. Joltain rakolta enemmänkin näyttää...?

  SvaraRadera
 5. Jos tuntuu ns vähän pehmeältä (voi olla pinkeä) niin luultavasti mätä paise
  jos taas kova jullukka niin luultavasto allerginen/valkuaispatti jolloin kannattaa laittaa hydrokortisoni voidetta.

  Jos paise niin haskat vaan käteen ja puristat nopeasti, ei todellakaan ota paljoa ja sitten puhdistat hyvällä puhdistusaineella ja pidät alueen puhtaana ja vain puhtaita loimia (mielellään ilman) ja puhtaita huopia päälle kunnes parantunut

  SvaraRadera