Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 28 januari 2013

Vastauksia kyselyhetkeen osa 1 / Svar på frågestund del 1


Anonym22 januari 2013 11:11
Miksi juuri Hilton ja Zebbe? Mikä ostohetkellä sai sinut valitsemaan juuri ne omiksesi?

Mihin kouluhevosta ostaessa kouluratsastajat yleensäkkin kiinnittävät eniten huomiota?

Vastaus: Vaikea kysymys :) hevosen etsintä oli näissä ihan eri, Zebben kohdalla olin oikeasti etsimässä minulle nuorta gp-lupausta ja kierrettiin koko Hollanti ja Saksa läpi, koeratsastin 10:ssä päivässä n 70 hevosta, Zebbeen kiinnitin huomion jo heti kun se astui maneesiin sisään, se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Tykästyin sen ulkonäköön tietty ensimmäisenä, sitten sillä oli niin järkyttävän upea laukka ( josta se oli Hollannissa saanut korkeatasoisessa kisassa arvosanan 9,7 ja sijoittunut siellä VSN-Trophyssä finaalisssa viidennelle sijalle, eli mahtavia meriittejä oli jo 4-vuotiaana). Se oli nopea takaosastaan jo silloin ja sillä oli 3 erittäin hyvää askellajia ja hyvin kehittynyt "ylälinja". Kun koeratsastin sitä tiesin heti että tämä on mun hevonen, tunne oli kuin olisi istunut miljoonan euron päällä, se oli ihan mahtavaa, energinen kuin mikäkin, letkeä, ISOliikkeinen ja olisin voinut jatkaa laukkaamista sen kanssa vaikka kuinka kauan ;) Siellä oli myös paljon muita hienoja hevosia mutta Zebbe nyt vaan oli se joka jäi eniten mun mieleen ja sen kanssa tuli just se "maaginen" fiilis kun pääsin selkään, sellainen tunne että me kuulutaan yhteen. Vaikea selittää mutta mä valitsin sen siis tunteen perusteella sitten loppujen lopuksi ehkä eniten :)

Hiltonin kanssa tilanne oli se että en ollut etsimässä itselleni toista hevosta mutta sattumalta löysin Hiltonista videon ja myynti-ilmoituksen ja jotain siinä hevosessa oli niin erikoista että en saanut sitä mun mielestä ja päätin sitten lähteä Ruotsiin sitä koeratsastamaan. Sillä oli kaikki ominaisuudet mitä Zebbessä ei ole, ja varmaan se jotenkin kiehtoi mua. Mutta tässäkin oli sama juttu, siinä oli jotain sellaista mitä en voi sanoin selittää mutta en siis vaan voinut päästää sitä mun mielestä ja se oli tosi kiva ratsastaa joten päätin heti siinä koeratsastuksen jälkeen että otan sen mukaani Suomeen ;) Ei käyty sitten siinä reissulla muita hevosia edes koeratsastamassa vaikka oltiin niin suunniteltu, kun nyt kerran rupesin miettimään toisen hevosen ostoa. Oon koko ajan sanonutkin että Hiltonissa on jotain sitä ekstraa ja siitä tulee vielä hieno (kun se ei ehkä ollut niin upea kun minulle tuli), ja tuntuu nyt että olin aika oikeassa ja onneksi kuuntelin mun vaistoja enkä muitten ihmisten puheita.

Yleisesti kouluratsastaja (jos nyt kerron omasta näkökulmastani mitä minä katson konkreettisesti) etsii hevosessa hyvää ulkonäköä ( se on minulle ainakin tosi tärkeää) 3 puhdasta hyvää askellajia, hyvä rakenne, eli hyvä "ylälinja" ja ylämäkeen rakennettu hevonen joka pystyy fyysiseti kokoamana itseään. Hevosen pitää mielellään olla energinen mutta rento, ja mahdollisimman herkkä. Itse en ikinä ostaisi tammaa, eli ruunat ykkösvalintana vaikka oriit on vieläkin mielestäni ne komeimmat, mutta kantapään kautta on nyt opittu että ei aina ole niin helppoa niitten kanssa ;)

elluu_22 januari 2013 14:09
Millainen on ratsastustaustasi?(varmaan lukee esittelysivulla, mutta en osaa ruotsia:D)

VASTAUS: Aloitin ratsastuksen Vaasan Hubertuksen ratsastuskoululla kun olin 7-vuotias, ja kävin tunneilla 1-2 krt vkossa kunnes täytin 12, kun sain silloin synttärilahjaksi oman hevosen, joka ostettiin Ruotsista. Se oli 7-vuotias ruuna nimeltä Largetto joka oli kisannut voittaen ja sijoutten he A-tasolla ruotsissa. Se oli todella vaikea hevonen ja lensin lukemattomia kertoja sen selästä, mutta opin myös ratsastamaan ;) sen kanssa tuli sitten he B-tasolla usein 70% tuloksia ja he A-tasolla sijoituttiin pari kertaa, ihan kansalllisessa junnucupissakin. Se myytiin 4 vuoden päästä kun todettiin että sillä ei oikeen ollut kapasiteettiä mennä vaativia luokkia kun sillä oli molemmissa takasissa kinnerpatit. Sen jälkeen ostettiin kimo-ruuna Daddy Cool jonka kanssa kisattiin hyvällä menestyksellä va B-luokkia mutta Yrjöön se ei riittänyt joten sitten tuli Kindley joka sitten nosti mut sinne ja kisattiin hyvällä menestyksellä Yrjö-luokkiin asti ja sen jälkeen onkin sitten tullut Zebbe ja Hilton elämääni ja siitä tiedättekin varmaan jo aika hyvin :)

Anonym22 januari 2013 14:34
ruotsin vai suomen kieli?
mitkä on sun tavoitteet? olympialaiset? maajoukkue?
mistä saat rahat? (okei, ei pakko vastaa :D)
mitä merkkejä suosit varusteissa?
pääseekö sun hepat laitumelle?
miten huolehdit hevosten jaloista?

VASTAUS: Ruotsi,ehdottomasti :)  Tavoitteet ovat kyllä päästä niin korkealle kun vaan mahdollista. Raha-asioista en halua keskustella se ei mielestäni kuullu kenellekkään muulle :) Ratsastusvaatteissa suosin housuissa Pikeuria ja paidoissa ja takeissa Kingslandia. Hevosten varusteissa Equiline, Bucas, Horseware, Eskadron, HV-Polo lempparit. Hilton oli kesällä pari tuntia kerralla välillä laitumeella, Zebben uskalsin kerran päästää sinne kun olin mukana vahtimassa. Hevosten jaloista huolehdin silleen että Zebben jalat on aina paketissa,ulkona että sisällä,nykyään myös Hiltonilla takajalat kun astui itselleen haavan tässä viikko sitten. kovan treenin jälkeen laitan takajalkoihin BoT-suojat yön yli. muuten ei erikoista kun ei niitten jaloissa ole mitään vikaa mitä pitäisi silleen hoitaa :)

Anonym22 januari 2013 15:31
vilket är bästa stallet du varit uppstallad vid och varför? var har du trivts bäst (stall) och var har hästarna trivts bäst?? :)

Helt klart Holga Finkens stall i Tyskland, där var allt tipp topp, hästarna sköttes om som kungar och   där fanns allt, solarier, duschar, hagar, tysklands bästa hovslagare, massörer, etc etc. Svårt att säga var hästarna trivts bäst men dom verkar trivas riktit bra där vi är nu, och det gör jag också :)

Epu22 januari 2013 15:37
Laitan tänne oikeaan kohtaan vielä...eli kiinnostaa tietää se kulutettu kalorimäärä sellaisessa arkisessa normaalitreenissä?

Koska laji on kallis, virheinvestointeja tekee mieluiten vähän. Varustepostaukset ja käyttökokemukset on hyödyksi muillekkin. Uskalsin ostaa suosituksesi perusteella villaisen Horse Comfortin rats.loimen ja se on tosiaankin hyvä ja pysyy ja on vielä tosi kaunis!

VASTAUS: mittasin Zebben kanssa la:na ja sen kanssa tuli puolessa tunnissa kulutettua vähän päälle 300kcal. Kiva kuulla, täytyy tehdä enemmän "varustepostauksia" jos niistä on hyötyä myös muille :)

Vastaan loppuihin kysymyksiin tämän viikon aikana :)

1 kommentar

  1. Pakko todella kommentoida tuohon varustepostaus kohtaan, että ehdottomasti kerro mielipiteesi tietyistä tavaroista ja merkeistä! Halvalla ei saa hyvää muttakun ei saa välillä kalliillakaan :)

    SvaraRadera