Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 6 april 2013

Collianderin valmennus 6.4

Päätin tosiaan mennä Hiltonilla Collianderin valmennukseen jotta saisin jonkun valmentajan katsomaan vaihtoja, kun olen niitä nyt ihan itse vaan harjoitellut. Zebben kanssa olis ollut tosi kiva mennä myös kun se on nyt ollut niin hyvä mutta tuntui että tarvitsen tällä hetkellä enemmän apua Hiltonin kanssa.


Tehtiin ensin ravissa vähän avoja ja sulkuja, sulut ei sujunut tänään niin hyvin kuin ne muuten on sujunut, se ei oikeen löytänyt tahtia suluissa mutta teki pari hyvää myös. Vaihdot oli Maschan mielestä jo todella hyvällä mallilla, se vaihtaa hyvin avuista eikä tee hirveesti mitään ylimääräistä, välillä se vaihtaa kyllä itsekseenkin mutta Mascha oli mun kanssa samoilla linjoilla siitä että tässä vaiheessa pitää vaan melkeen kiittää sitä vaikka se vaihtaa itse, se näytti sen mielestä niin innokkaalta ja iloiselta nyt kun se on oppinut jotain uutta joten eihän sille voi tehdä muuta kuin kiittää ja taputtaa sitä :)

Olin kaiken kaikkiaan todella tyytyväinen valmennukseen, vaikka Hilton oli tunnin lopussa ihan loppuslut :)


Ratsastin Zebben tänään taas ilman kannuksia mutta laitoin silti kanget päälle. Se oli alussa jo todella hyvä ja rento, pyysin ensin sitä vaan menemään pyöreenä ja rentona ja tein paljon siirtymisiä missä olin tarkka että selkä tulee YLÖS eikä alas ;) tämä tekee tosiaan Zebbelle tosi hyvää ja se oli jotenkin todella hyvin selän yli tänään. Pikkuhiljaa se rupes liikkumaan isommin ja isommin ja sain lopuksi selllaisen mielettömän fiiliksen mitä Zebbe voi joskus parhaimmillaan antaa, se tunne kun se liikkuu täysin selän yli ja etuosa höyhenen kevyeenä ja siihen raviin tulee oikeen se schwungi ja liitovaihe, voi että se on sanoinkuvaamaton!! Zebbe on niin erikoinen, se osaa olla maailman suorastaan sanoen hirvein mutta sitten se myös osaa niin hemmetin hieno että tekee miele itkeä sen selässä kun se on niin mahtava :D se osaa kyllä nostaa mun tunteet aina pinnalle :P

Huomenna taidan juoksuttaa sen pessoalla tai käydä maastossa ja maanantaina jatketaan taas :)

5 kommentarer

 1. ihan hengästyttävän hieno hilton!

  SvaraRadera
 2. upeet hevoset! ja upee tausta ja kaikki! ihan mahtava blogi!

  SvaraRadera
 3. Hilton näyttää taas 20cm lyhyemmälle = ) ja mielestäni sinun istunta näyttää näissä kuvissa paremmalle eli istut paremmi pysytysuoraan ylös ja käytät vatsalihaksia?!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyhyeemmälle?? :p se hyvä puoli ku musta on nyt otettu paljo kuvia että huomaan paremmin mitä mun istunnassa pitää korjata ;) mulla menee helposti pohkeet liian ylös, yritin nyt venyttää itseäni pidemmäksi ja onhan se helpompi istua hyvin satulassa mitä paremmin hevonen kantaa itseään selän yli :)

   Radera
 4. "se tunne kun se liikkuu täysin selän yli ja etuosa höyhenen kevyeenä ja siihen raviin tulee oikeen se schwungi ja liitovaihe, voi että se on sanoinkuvaamaton"

  Mun hevosen kanssa on tullut nyt tämä sama tunne silloin tällöin, ei joka kerta mutta koko ajan useammin. Siinä jotenkin yhtäkkiä kaikki menee paikoilleen ja kaikki on super helppoa hevoselle. Raastavinta tossa on se, että en saa sitä 100% varmasti tuntumaan siltä esimerkiksi kisoissa tai valmennuksessa, vaikka tekisin kaiken täsmälleen samalla tavalla. :)

  SvaraRadera