Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 8 april 2013

Nyt on väsy!!

Sekä mulla että Hiltonilla :p itselläni on ihan älyttömän kiireinen vko, tänään aamulla kirjoitin luentokuulustelun, to:na olis iso tentti ja pe:na vielä kuulustelu, ja tämän lisäksi olis vielä luentoja joka päivä + tietty hevoset :)
Zebbe oli tänään taas ihan mieletön!!! Varsinkin ravissa tulee nyt enemmän schwungia ja tuntuu tosi makeelta. Laukassa se vähän heittää oikeassa kierroksessa takaosaa oikealle ja vasenta lapaa ulos. Sain aika hyvin korjattua asian kun ratsastin vasemmalla asetuksella oikeassa kierroksessa ja ajattelin etuosaa uran sisäpuolelle.
Hilton oli tänään huomattavasti väsynyt, parit puhtaat vaihdot se teki mutta enimmäkseen mikään ei oikeen sujunut, lepoa taas herralle! Hilton kun on niin iso niin sille on tosi tärkeää antaa usein vähän lepoa, varsinkin nyt kun tehdään niin rankkaa työtä jo sen kanssa.
Illalla ell tulee rokottaan hevosia herpestä vastaan. Ei kait siitä haittaakaan ole :)

20 kommentarer

 1. Aina näitä postauksia lukiessa tulee olo, että sun hepat ei vois parempaa omistajaa saada :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ^ samaa mieltä:)!!!

   Radera
  2. No voi kiitos oikeen paljon, onpa kiva kuulla :)

   Radera
 2. Olisi kiva nähdä videota Zebben schwungi ravista jos saisit, että näyttääkö se todella enemmän sellaiselta hiltonin tyyliseltä leijuvammalta? Hilton ja Zebbe on kuitenkin niin erilaisia että niitten kautta on helppo vertailla ja olisi kiva nähdä kuinka paljon ravin laatu muuttuu kun puhut että tuntuu makeelta:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyllä ehdotyomasti laitan teille videon Zebbestä tässä joku pvä kunhan saan jonkun taas kuvaamaan :)

   Radera
 3. Kyllä Zebbe ja Hilton on oikealla omistajalla...hevosia kuuluu liikuttaa ja viedä aktiivisesti eteenpäin. Valitettavan paljon on hevosia, joita ei liikuteta kunnolla ja into hiipuu ja sitten ne pääsee repsahtamaan ja hyvä peruskoulutus menee tavallaan hukkaan, kun hepat kävelee aamuruualta "kokopäivätarhaukseen" ja sieltä taas talliin syömään...väsynyt, liikutettu hevonen on onnellinen hevonen = )

  SvaraRadera
 4. Mielettömät hevoset sinulla. Olisi kiva saada postaus, jossa olisi tarkempi tarina hevosistasi. Mitä osasivat ja missä lihaskunnossa olivat kun tulivat sinulle jne. Vertailukuvien kanssa tietenkin =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos :) voin ehdottomasti tehdä sellaisen postauksen, monet ei ehkä ole Zebbestä hirveesti nähnyt kuvia ja videoita kun se oli nuorempi, sehän on ollut minulla jo 5 vuotta! Hiltonista voin toki tehdä myös samanlaisen postauksen :)

   Radera
 5. Rokotteilla on todellakin haittavaikutuksia. Ja myös lääketehtaat osaavat markkinoinnin.. En totisesti halua pessimisteillä, mutta näin se valitettavasti on, mm herpes ja flunssa virukset ovat sen verran muuntautumiskykyisiä, että kannattaa harkita. Voittavatko hyödyt mahdollisen haitan..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei ne virukset ihan hetkessä muutu sellaiseksi, ettei rokote tehoa. Toki kyseinen rokote ei ole lähelläkään 100% suoja muutenkaan, mutta ymmärtänet pointin. Kertoisitko myös mitä nämä hirveät haitat ovat? Ps. Eipä ole mikään lääkefirma nyt kyllä tätäkään rokotetta mainostanut, taisi Sophiakin ihan omasta halustaan rokotteen ottaa ilman mitään mainostuloista.

   Radera
  2. Minäkään en ole ikinä nähnty mainoksia influenssa tai herpesrokotteista :P enkä ole ikinä kuullut että noista rokotteista mitään haittavaikutuksia olisi.. teen niinkuin näen parhaaksi hevosiani kohtaan ja ell suosittelee rokotetta, vaikka tiedän toki että se ei anna 100% suojaa, mutta toisaalta mun hevoset ei pitäisi olla riskissä saada sitä pahimpaa herpesmuotoa, kun olen ymmärtänyt että enimmäkseen varsat tai vanhemmat "heikot" hevoset voivat sen saada joilla on huono vastustuskyky. silti on mielestäni parempi tässäkin olla ylivarovainen ja jos on mahdollisuutta rokottaa niin toki sen teen :)

   Radera
 6. Siis markkinoinnilla ei tarkoiteta pelkästään suoraa mainostamista. Rokotteet ovat reseptilääkkeitä eikä niitä enään saa edes suomessa mainostaa. Markkinoida voi muillakin keinoilla,toki herpesrokotteen kohdalla siitä ei ole kyse, toki se voi siksi muuttua, juuri, herpesrokotteen haittoihin en ole perehtynyt, mutta täytyy sanoa että muuntaumiskykyisten virusten kanssa kun ihminen leikittelee, niin valitettavasti ne virukset ovat aina nokkelampia, mikä taas suuremmassa mittakaavassa saattaa johtaa entistä hankalempien virusepidemioiden syntyyn.. Toki tämä on vain yksi skenaario. Esimerkiksi fein säädösten mukaisen influessa rokote ohjelmien puolueettomaan tieteelliseen näyttöön perustuvaa tietoa on erittäin puutteellisesti, jolloin voidaan pohtia kenen etua siinä perimmäisesti haetaan...? Yleisenä esimerkkinä ihmisten "sikainfluenssa" rokotteen haitat varman on kaikilla tiedossa. Hevosten herpesrokotteen luvanvaraisuus ell on varmaan myös joku syy?

  Jokainen päättää omien koniensa piikityksistä viimekädessä ihan itse. Otan kantaa siihen että monien rokotteiden kanssa monelle on syntynyt mielikuva, että ne olisi ihan täysin ongelmattomia, luotettavia ja vaarattomia. Ja se riippuu täysin viruksesta tai bakteerin luonteesta mihin rokotteet toimivat parhaiten ja mihin eivät, ja yksi huomioon otettava seikka on se että rokotteet sisältävät myös mitä ihmeellisimpiä lisä ja vaikuteaineita, jotka monesti ovatkin itse ongelmatilanteissa vaaran aiheuttajia.

  kannattaa ottaa sekin huomioon että lääkäritkin ovat myös vaikutteille alttiita normaaleja ihmisiä, omion älynystyröiden käyttö ei ole tämänkään asian yhteydessä kiellettyä:)

  Aurinkoisia viruksettomia kevatpäiviä kaikille!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. tuo luvanvaraisuus on ihan vaan sen takia että noita herpesrokotteita tuodaan niin vähän maahan koska niitä myydään myös niin vähän, joten sen takia pitää hakea ns erityislupa koska niitä ei varastoida samalla tavalla kuin muita rokotteita. ja mä en todellakaan pelkää että nuo rokotteet olisi niin muuntautumiskykyisiä että niistä olisi haittaa, tuota herpesvirusrokotetta käytetään myös esim tammojen aborteissa myös ei vaan tätä herpesvirusta vastaan. kiitos kuitenkin selosteesta mutta tuntuu aika kaukaa haetulta, mä olen hevosiani rokottanut joka 6kk jo monen monta vuotta enkä ikinä ole huomannut mitään haittavaikutuksia ;) toivotaan ettei nytkään mitään ikävää tapahdu :P

   Radera
  2. Heipsan vielä.. Varmaan kirjoitusvirhe.. Mutta siis VIRUKSET ovat muuntautumis kykyisiä EI rokotteet. Ja siis harvassa rokotteessa se itse virus sivuvaikutuksia aiheuttaisi,vaan ne lukuisat muut aineet mitä niissä on ja jos käytetään samaa, ja siedettyä valmistetta niin haitat jäävät vähäisiksi. Lähinnä tässä asiassa kannattaa oikeasti itse pohtia ja tutkia asian kaikkia puolia. Sillä kutensanottu, rokote ei ole ihan sama kuin esim vitamiinipilleri.

   Radera
 7. Herpesrokotteella tosiaa voi olla haittavaikutuksia, kuume,patteja jne.rokotteethan ovat pieni määrä viruksen aiheuttavaa elävää virusta joten toki riskit on

  SvaraRadera
 8. Herpesrokotteet sisältää pienen määrän inaktivoituja viruksia. On äärimmäisen harvinaista että tämäntyyppiset rokotteet aiheuttavat itse taudin, lähinnä hyvin immuunipuutteisilla yksilöillä (joka tulee lähinnä kyseeseen ihmisillä erilaisten sairauksien tai hoitojen yhteydessä). Muun tyyppiset rokotteet puolestaan eivät voi tautia aiheuttaa. Niin, taas se pandemiarokote... Ensinnäkin, entäs sen hyödyt? Toiseksi, rokotetta käytettiin satoja tuhansia jollei miljoonia kappaleita maailmassa. Vain pohjoismaissa on todettu narkolepsiaa, joka on prosentuaalisesti häviävän pieni määrä ja johtuu tietystä kudostyypistä ja sen aiheuttamasta reaktiosta. Toki todella harmi sairastuneille, mutta yhtä lailla vastaavan taudin voisi saada esim virusinfektion sairastamisen pohjalta. Tuosta rokotteesta vaahtoavien ihmisten olisi hyvä muistaa kaikki sadat muut rokotteet ja olla tekemättä typeriä yleistyksiä. Ps. Lääkärit ei todellakaan määrää lääkkeitä jonkun lääkefirman kahvittelun tms pohjalta, vaan hoidot + ennaltaehkäisytoimet päätetään ihan tutkittuun tietoon pohjautuen.

  Lisäksi rokotehaitoista, onhan se nyt selvä että kun aktivoidaan immuunipuolustus, niin elimistö reagoi kuin minkätahansa virustaudin selättäessään. Kuume on elimistön puolustusreaktio taudinaiheuttajia vastaan. Paikallisreaktiot pistokohdissa on tavallisia, mutta vaarattomia.

  SvaraRadera
 9. Ja vielä, virusten muuntautuminen rokotteita sietäviksi (muuttavat pintansa niin ettei elimistö enää tunnista sitä, ei ole esillä samoja osia kuin mitä rokotteeseen kerätty) ei ole varsinaisesti niin suuri ongelma, mitä yrität väittää. Tämä ei aiheuta "entistä hankalampia" epidemioita, sillä pintojen vaihtelu ei muuta taudinaiheutuskykyä tai taudinkuvaa. Muutosaktiiviset virukset muuttuvat jatkuvasti, huolimatta rokotuksista (ne kun ei kerää mitään infoa tai analysoi mitään "mitä kannattaa nyt tehdä"). Jos tietty rokote ei enää tehoa siihen virustyyppiin, niin ei se muuta kuin sen että aiemmin rokotetut voivat sairastua rokottamattomien ohella. Ja kun tämä on rokotevastaisen argumentti, niin sille on aika huono pohja - kyseisessä tilanteessahan kaikki ovat samassa tilanteessa kuin rokottamattomat (ja se tila ei heille ole mikään ongelma... muuten, kuin että ehkä alkaakin pelottaa oma sairastuminen, kun yhteisön rokotesuojavaikutus ei enää suojelekaan rokottamatonta).

  Lääkeresistenssi (nimenomaan antibiootit) onkin sitten ongelma ja suuri sellainen, ja voi johtaa rutiini-infektioiden tappavuuteen. Se on kuitenkin aivan eri asia eikä liity millään lailla rokotteisiin. Kannattaa myös itse perehtyä asiaan, ennenkuin sitä kovaan ääneen julistaa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, mielenkiintoista keskustelua!:) hyvää faktatietoa! Ja myös minullakin ihan hyvin tiedossa ja, jokainen tiedonnälkäinen sitä löytää vaikkapa googlella.. Minä en aikaisemmin todellakaan väittänyt että lääkärit määräisivät lääkkeitä kahvittelu tilaisuuksien perusteella, mutta erilaisista tietovirroista hekin tietonsa poimivat ja sitäkautta jokainen muodostaa oman käsityksensä asioista, ja joskus myös virta kuljettaa.. Ja kaikella kunnioituksella jokaista ammattikuntaa kohtaa, en pitäisi kenenkään lausuntoja ykstotuutena, ja potilaalle pitisi tuoda haitat ja hyödyt objektiivisesti esille ja lääkäri kertoa oman "subjektiivisen" mielipiteensä asiasta ja oikeasti potilaidenkin olisi syytä miettiä hoidon kulkua. Liian usein törmätään siihen että " ei tästä mitää oo yleensä tullu" -- lausahduksiin, ja oikeasti potilailla ei ole mitään käsitystä asian kulusta. Myös negatiivisten vaikutusten esiin tuominen on kaikin puolin rAkentavaa, tälläisissä asioissa. Tämä on tietenkin minun oma mielipide mutta valitettavasti lääkebisnes on yksi johtavimmista bisneksistä maailmassa, ja valitettavasti länsimainen lääketiede nojaa siihen turhan vahvasti kokoajan, ja siis suurin osa lääkeyehtaista on monikansallisia voittoa tavoittelevia osakeyhtiöitä. Tästä voi jokainen ajatella sitten mitä tykkää..

   Herpesrokotteesta vielä.. Senhän ongelma on käsittääkseni juuri kovin lyhyt suoja-aika eli kunnollisen suojan saadakseen sitä tulisi rokottaa 3kk välein, ja juuri tässä sitten voi kysyä missä tilanteissa se on järkevää? Pistoksissa on aina riskinsä. Kuinka paljon kannattavampaa olisi taata hevosille mm hyvä immuniteetti puolustus jo vaikkapa monipuolisella ruokavaliolla, hyvä suoliston vastustuskyky, ja esimerkiksi suomessa ongelmallinen d vitamiinin saanti? ja vaikkapa ylimääräisen stressin välttäminen.

   Toki voidaan ottaa kaikki mahdollisit saatavissa olevat rokotteet, mutta onko siinä joku järki ja hyöty loppuviimein, ja voidaan välttyä ylimääräisten kemikaalien douppaukselta. Jos asiat punnitaan läpi. Koska asiasta ei ole ihan kiistatonta faktaa, esim mitä aldehydejä ja muuta kivaa ne sisältävät.

   Radera
  2. Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Nyt on väsy!!":

   Ja vielä tarkennuksena että suurin osa rokotteista ei sisällä kokonaisia taudinaiheuttajia.

   Olen kyllä sitä mieltä, että jos sen kokee aiheelliseksi ja on varaa maksaa rokotteet, niin ilman muuta se kannattaa tehdä. Sophia teki niin ja todennäköisesti moni muukin tekisi, jos rokotteita olisi saatavilla. Kuten sanottu, niitä tuodaan Suomeen tosi vähän, eikä nyt yhtäkkiä ole mahdollista saada isoa lisäerää.

   Radera