Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 9 april 2013

Hepat rokotettu!

Eilem tosiaan ell kävi rokottamassa pojat herpestä vastaan. Näitä rokotteita ei ole ihan helppo saada kun pitää olla joku erikoislupa tai jotain sellaista, mutta onneksi meidän ell:llä näitä oli. Kk:n päästä sit tehosterokotus ja sen jälk pitäis olla joka 3kk rokotus jos oikeen ymmärsin.

Nyt pojat saa vähän rennompaa pari päivää, Cia käy tänään ainakin Hiltonin kanssa maastossa ja Zebbekin pääsee kävelylle. Huomenna pitää varmaan vähän tehdä muuta kuin vaan kävellä ettei ne villiinny ihan liikaa ;) mä jatkan nyt kouluhommien parissa, mukavaa päivänjatkoa kaikille :) zebben ja hiltonin "tarina"postaus tulossa! :)

5 kommentarer

 1. Hyvä kun rokotit! Meidän yhdelle tammalle tulee aina kuume herpes-rokotteesta, ruoka ei maistu ja kaulaan ei anna muutamaan päivää koskea. Joten sivuvaikutuksia ei "tarvi" pelästyä;-) muille ei tule mitään, tää tamma vaan on herkkä kaikelle.

  Upeat hepat sulla!

  SvaraRadera
 2. Heippa ! tämä ei liity aiheeseen, mutta miten voin opettaa ponille selkään nousun ilman turhaa pyörimistä ja stressaamista? Kun pistän jalan jalustimille tai otan ohjia lyhyemmiksi ja kävelen ponin viereen se alkaa tärisemään ja peruuttamaan. Ponilla on ikää jo 8vuotta eli selkäännousu ei ole uusi juttu. Kiitos jos on jotain neuvoja ! :)

  SvaraRadera
 3. Minun tammalle ei taas saa koskaan enää antaa EHV-rokotetta. Näin sanoi lääketehdas sen jälkeen kun tammalla oli puolikas jalkapallo kaulassa viikon ja korkea kuume. Yliherkkyysreaktio, seuraava voi viedä hengen...

  SvaraRadera
 4. Vähän vois yleisesti ehkä relax relax...

  http://yle.fi/uutiset/elainlaakari_toppuuttelee_hevosherpeksesta_noussut_liian_suuri_kohu/6575306

  SvaraRadera
 5. Tällainen uutinen täällä Hämeessä tänään:

  http://yle.fi/uutiset/herpesrokote_ei_tehonnut__seitseman_kantavaa_tammaa_ypajalla_vaarassa/6577317

  Todella rankalle tuntuu ajatellakin mitkä fiilikset on tuolla Carruksen tallilla!!
  Meillä talli pysyy suljettuna ja itsenäinen treeni saa jatkua, vaikka olisi niin kiva päästä jo pieneen porukkaan ratsastamaan valvovan silmän alle...mutta hyvä se on yksinkin mennä välillä!

  SvaraRadera