Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 21 april 2013

Evaluation & lisää kuvia!

Olen vieläkin ihan taivaissa eilisestä, ja ihanasta Zebbestäni! Ja tottaki myös Hiltonista mutta rehellisesti sanottuna niin se olisi voinut tehdä paljon paremman suorituksen. Kisojen jälkeen on aina hyvä arvostella suoritukset kriittisesti (vaikki olisi mennyt kuinka hyvin) ja miettiä mitä voi vielä parantaa ja MITEN sen tekee. Tässä tulee mun omat pohdinnat eilisen suorituksista:

Zerleone 67,58% 
Kaikki kuvat ottanut Sari Tuomaala :)
plussat:
- oikeastaan koko laukkaohjelma oli tosi hyvä siinä ei ollut paljon moitittavaa. Vaihdot oli superit ( sai 8 molemmista vaihdoista päätuomarilta), ja esim Kajaanissa se potkas takajaloilla vaihdoissa joten suuri edistys siitä! 

- Keski- ja lisättyravi, mutta voisi siinäkin venyttää vielä enemmän ja ponnistaa takajaloillaan paremmin

- keski & lisättykäynti on nyt täysin PUHDASTA!! Verrattuna viime kauteen kun se AINA käveli passimaisesti ja myös protestoi joka ikinen kerta kun olin ottamassa ohjia käteen lisätyn käynnin jälkeen. Nyt  se ei tehnyt sitä vaan oli rento koko käyntihojelman läpi ja selän yli. VOISI olla vielä pyöreämpi edestä keskikäynnissä.


miinukset:

- raviohjelmassa saisi olla pyöreämpi edestä ja paremmin selän yli (jolloin raviin myös tulee enemmän schwungia eikä ole niin kiireistä)

- pehmeämpi taivutuksissa (tämäkin paranee heti kun se tulee enemmän takaosallen ja selän yli, mitä kevyeempi se on edestä sen helpompihan sen on taipua myös)

- kokonaisuudessaan paremmin vielä selän yli ja pehmeämpi edestä.

Verrattuna edelliseen kauteen niin ero on huikea, se on mahdottoman vahva edestä mulla ei ollut oikeen mitään sanottavaa kun se kovetti sen orikaulan, nyt pääsen kuitenkin vaikuttamaan siihen vaikka se oli eilen vahvempi edestä kun mitä se on ollut kotona. Kuitenkin se HALUSI nyt kuunnella minua ja juuri se on se syy miksi olen niin älyttömän onnellinen eilisestä :) se haluaa tehdä yhteistyötä nyt ja yrittää kuunnella mua, eikä vaan protestoida ja vähän ikään kuin sanoa "mä osaan paremmin älä sä sano mulle mitä mun pitää tehdä", niinkuin se teki aina aikaisemmin :P

Joten nyt siis treenataan vaan enemmän pehmeyttä niskaan ja pyöreyttä selän yli niin hyvä tulee :) 


Hilton 63,5%

Plussat:

- Se näyttää letkeältä ja suht tasaiselta
- Lisätty käynti on rento ja hyvä
- keskilaukat oli hyvät

miinukset:

- VAIHDOT, ei muuta kun lisää treeniä, en toisaalta ollut odottanutkaan että ne olisi mennyt paljon paremmin :P

- VÄSYNYT ja tahmea, ei tarpeeksi takaosallaan läpi ohjelman. Tässä saan ainoastaan syyttää itseäni. noh nyt on kokeiltu se että ratsastan sen aamulla ennen kisoja, ei enää tarvitse sitä kokeilla :P Hilton jännittää aika paljon kisatilannetta mutta se ei ehkä näy niin hyvin ulospäin, se näkyy juuri siinä että se menettää eteenpäinpyrkimyksen ja selän, joten ei auta kun vaan kisata enemmän ja saada rutiinia, ja löytää se oikea verryttelyaika! kokeilullahan se vaan selviää :)

Luulen että seuraavalla kerralla onnistutaan paljon paremmin kun osaan suunnitella verryttelyn vähän lyhyemmäksi, luulen että paljon käyntiä jotta se saa aikaa rentoutua mutta silti se ei siitä kävelystä väsy. Aika lyhyt verkka missä teen paljon siirtymisiä jotta se pysyy lyhyeenä rungostaan on varmaan aika hyvä idea mitä kokeillaan seuraavalla kerralla :)

Mitä mieltä te olette? Videothan löytyy edellisestä postauksesta :)

17 kommentarer

 1. Aivan mahtavaa oikeesti! Sun heppasi on ihan ylihienoja! Millon ootte menossa seuraaviin kisoihin? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos oikeen paljon :) seuraavat kisat on Zebben kanssa 12.5 Porvoossa, silloin debytoidaan Intermediaire tasolla ja se on myös Small Tourin ensimmäinen osakilpailu. Hiltonin kanssa seuraavat kisat mahdollisesti Kauhavalla 11.5 (riippuu miten ehdin kun 11.5 pitäisi myös lähteä ajamaan sinne Porvooseen) Vaativa B:0, muuten 17.5 Lohjalla Hiltonilla 7-vuotis cupin ensimmäinen osakilpailu ja Zebbellä avoin Prix St George :)

   Radera
  2. Okei! :) miksi tää sun blogi on muuten osittain ruotsiksi ja osittain suomeksi?:D

   Radera
  3. Koska mun äidinkieli on ruotsi ja joskus tekee mieli kirjoittaa ruotsiksi :P kuitenkin enemmistö lukijoista ovat suomenkielisiä joten eniten kirjoitan suomeksi :)

   Radera
  4. Ahaa okei :"D

   Radera
 2. Onnittelut ! Hienoa ratsastusta ja hienot kuvat.

  SvaraRadera
 3. Hurjasti onnea hyvistä suorituksista!
  Kuvat loistavia.
  Hiltonille pitkä alkuverkkakäynti kuullostaa hyvälle...munkin heppa on aika pitkä ja pitkät alkukäynnit + alkuverkka käynnissä on monesti ollut avain hyvään ratsastukseen! Ihan kotioloissakin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. juu sellaisen verkan teen seuraavissa kisoissa :)

   Radera
 4. Onnea hienoista radoista! Zebben laukka on vaan niin upeaa.
  Ja hmm, ainakin omat hevoseni ovat useinkin sitä mieltä, että he ovat oikeassa .... Pitäisi varmaan ruunata molemmat uudestaan, josko sitten uskoisivat paremmin ratsastajaansa ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) Zebben laukka on kyllä ihana, vielä kun saisi sen ravin vähän paremmaksi.. ;) hehe joo no onhan se vähän niin, zebbe nyt ainakin on ilmeisesti ymmärtänyt että ehkä mua kuitenkin kannattaa kuunnella niin lopputulos on parempi :P

   Radera
 5. Mulla ihan nousee tippa linssiin näitä lukiessa. Hoidat hevosesi niin hyvin, että en yhtään ihmettele, että ne haluavat esittää kanssasi parastaan. Onnea!
  - Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos oikeen paljon :)

   Radera
 6. ihana tuo zebben jalka tuossa kuudennessa kuvassa yöhäältä laskettuna, oikeen tassu lentää!! <3 oon niin iloinen, kuinka hyvin teillä on mennyt varsinkin zebben kanssa, toivottavasti tämä oli vasta alkua teidän kaudelle :)!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo kyllä se osaa ojentaa sen etusia välillä :P ja kiitos, niin minäkin todellakin toivon :)

   Radera
 7. Oi ihana tuo 4 kuva, valoitus ja ympäristö ihan kuin satumetsä tuolla takana :)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sari on todella hyvä kuvaaja kyllä :)

   Radera