Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

lördag 26 januari 2013

Nyt se on todistettu!

Ratsastus ON urheilua! Zebbellä poltin n330kcal 30minuutissa ja sitten ratsastin toisen hevosen jonka kanssa sain tehdä vähän enemmän töitä itse, yllätyin tosi paljon kun katoin mittaria että 37 minuutissa oli palanut 480kcal! Maksimipulssi oli jopa ollut vähän päälle 180 :p keskiarvopulssi oli siinä vähän päälle 160. Ja tämä on se sama pulssimittari mitä käytän myös salilla :) tehokasta treeniä, ei voi muuta sanoa! Oon kyllä aika pokki nyt, ollut urheilutäyteinen päivä :)

Zebbe oli ihan superhieno tänään, piruetit vasemmalle sujui älyttömän hyvin tänään, olin oikeen yllättyny kuinka hienosti se teki ne :) oikealle on vaikeampi, siinä saan kyllä jatkaa vielä työskentelemällä isommalla ympyrällä jotta saan oikean pohkeen ja asetuksen paremmin läpi jottei se kaadu ympäri oikealle. Tehtiin myös vähän piaffia ja passagea kun tuntui niin kivalta ja teki pieniä pätkiä oikeen ihanaa tahdikasta passagea <3
Hilton otti rennosti ja nukkui karsinassaan joten enedes viittinyt ottaa sitä kävelylle vaan se sai täysin lepopäivän tänään.8 kommentarer

 1. Arvasin, että tulee hurjia lukemia = )...harmi, kun 80-luvulla liikuntaa opettanut openi ei ole enää tuttuni, niin voisimme ehkä käydä uudelleen keskustelun siitä, että onko ratsastus urheilua ;-) Opettajani mielestä se oli vaan hevosen selässä istumista ja toki, voi se sitäkin olla, mutta voi olla tosi kovaa urheilua myös.

  Jätin vastaamatta eiliseen Zebbe vs Hilton, mutta olisin ehkä luonnepuolen laittanut ratkaisevaksi tekijäksi, joten Hiltonille olisi mennyt ääneni ja lennokkuus ravissa... Zebbe on aivan upea myös...

  SvaraRadera
 2. vau! Ehkä pitää kirjata noi sun kulutukset ylös, niin ens kerralla kun joku alkaa kertomaan, että sähän vaan istut siellä hevosen selässä niin voin alkaa luettelemaan numeroita vastaväitteeksi :D ihana kuva!

  SvaraRadera
 3. Missä tallilla sun hepat asuu? Ihana kuva ja näyttää että kenttä huolletaan hyvin talvellakin :) Tsemppiä treeniin!

  SvaraRadera
 4. Voitko joskus ottaa semmoisen ns rennon treenin esim eteen-alas taivuttelun lukemat? Tai puomi/kavalettiharjoitusten? Yllätyin kyllä pitkään harrastaneenakin noita lukemia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. voin varmaan ottaa jo :) tuo 480kcal:in treeni oli oikeesti tosi rankka :D olin ihan loppuslut ja hikinen sen jälk :) yleensä kun on ns. normitreeni niin kaikki ne kerrat on ollut vähän päälle 300kcal / 30min.

   Radera
 5. En löytänyt ainakaan vastausta tähän niin kysympä nyt ! Eli mikä syy siihen on että jätät pintelipatjojen yläpäähän noin paljon näkyvää osaa ? Onko pelkästään ulkonäkökysymys vai onko siihen joku painavampi syy ? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulkonäkökysmys se ei ole, koska ei oo mun mielestä hirveen kauniin näköistä ;) mutta ihan vaan sen takia että ne pienemmät patjat on liian pienet mun hevosille enkä halua kääriä pinteliä "yli" patjaa joten päätin että tämä on parempi ratkaisu ostaa isommmat patjat jotka sitten suojaavat paljon paremmin kun ne pikkupatjat kun voin kääriä pintelit tarpeeksi korkealle. Nämä patjat on tietty vähän liian isot joten sen takia jää tuohon yläosaan kohta mihin asti en viitti kääriä (polvien yli), samallahan ne sitten suojaa vähän korkeammalta mikä on vaan hyvä juttu. Käärin näin vaan treenissä, kisoissa esim palkintojenjaoissa laitan kyllä ne lyhyemmät patjat jottei ne näy pinteleitten alta. (Eskadronin pintelipatjoja on siis 2 eri kokoja, mä käytän niitä kaikista isoimpia)

   Radera